5x Asian food favorieten

Vietnamese Fresh Springrolls | Asian food

Vietnamese springrolls

Ik ben gek op de Aziatische keuken! Ik reisde niet voor niets al door Thailand, Cambodja, Vietnam, Myanmar en Laos. Ik at daar echt de heerlijkste curries, springrolls, noedels, soepjes.. en dat smaakte natuurlijk naar meer.

Niet alleen ga ik graag naar een van de vele Aziatische spots in Rotterdam (klik hier voor mijn favorieten!), ook ga ik – al dan niet met de hulp van vriendin en Asian food expert Nasstassia – vaak zelf de keuken in. In een handomdraai zetten we zelf de makkelijkste healthy maaltijden op tafel. Vaak hoef je voor de ingrediënten niet eens naar de toko! En wist je dat de Aziatische keuken zich perfect leent voor een vegetarische of veganistische maaltijd? Door de focus op groente is Asian food niet alleen vaak erg gezond, maar ook nog eens perfect geschikt voor de vegetarische of plantaardige eter.

Ik geef een overzicht van mijn favorieten! En smaakt dat naar meer? Onder deze tag vind je al mijn recepten!

Pompoencurry met gember, zoete aardappel en bloemkool

1. Pompoencurry

Boordevol groente? Check! Overheerlijk? Check! En dan is deze curry ook nog eens geschikt voor de vegan eter. Mijn curry maak ik met allerlei heerlijke Aziatische smaakmakers. Naast currypasta gebruik ik bijvoorbeeld gember, koriander, rode peer en sojasaus. Vlees kan je aan de curry toevoegen, maar met vullende groentes als pompoen en zoete aardappel is dat echt niet nodig. Ja, deze makkelijke maaltijd is echt een dinner winner!

2. Thaise rijstsoep

Er zijn weinig gerechten die je in de Aziatische keuken zo vaak ziet als rijst- en noedelsoepjes. Dit is Asian food op zijn best! Een heerlijk lunch of lichte avondmaaltijd! Dit recept is een favoriet van vriendin Nasstassia en haar Thaise vriend. Zij raken nooit op dit soepje uitgekeken en variëren eindeloos in smaak door iedere keer een andere garnering en smaakmakers te kiezen!

Thaise rijstsoep | Asian food

Thaise rijstsoep

3. Vietnamese springrolls

Dit is echt mijn all time favourite: Vietnamese springrolls! Ik eet ze dolgraag in Vietnamese restaurantjes, maar ik maak ze ook net zo graag zelf. Springrolls worden ook wel verse loempia’s genoemd. Anders dan de in Nederland erg bekende loempia’s eet je deze variant niet gefrituurd, maar ‘rauw’. Heel erg healthy dus! Maak even een omweg langs de toko voor de beste hoisinsaus en rijstvellen – of zoek ze in de schappen van de wat grotere supermarkt – en kies je favoriete veggies. Ik maak de loempia’s graag als avondeten, dus vul ik ze niet alleen met groente, maar ook met meer vullende ingrediënten als kipstukjes en omeletrepen.

4. Home-made nasi

Nasi zonder pakje en zakjes is veel makkelijker te maken dan je denkt! Je hoeft er ook niet meteen een hele toko voor in te slaan, alle ingrediënten zijn te koop bij de meeste supermarkten en de meeste heb je stiekem waarschijnlijk standaard in huis. Je kan de nasi vegetarisch houden en geen vlees toevoegen, je kan de nasi serveren met koriander en gebakken uitjes, je kan een spiegeleitje bij de nasi bakken en je kan natuurlijk eindeloos variëren met de groente. Opties te over!

Home-made nasi zonder pakjes en zakjes | Asian food

Home-made nasi zonder pakjes en zakjes

5. Romige kokos-pompoensoep

Last but not least, pompoensoep! Pompoen is een van mijn favorieten en zeker in de herfst val je over de pompoenen in de supermarkt. Pompoen doet het erg goed in soep en laat soep nou ook het perfecte comfortfood zijn voor de herfst! Ik geef daar dan toch ook graag een Aziatische draai aan met ingrediënten als kokosmelk, gember en koriander om een beetje vakantiegevoel vast te houden. Kortom: de perfecte mix tussen herfst en zomer vind je in dit toprecept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *