5x bowlfood

Bowlfood: quinoa-currybowl

Quinoa-currybowl, een winterfavoriet!

Deze gure tijd van het jaar vraagt om wat #wintercomfortfood. Tijd voor een warm kommetje waar je je handen omheen kan vouwen en je je heerlijk aan kan warmen: tijd voor bowlfood!

Bowlfood is niet alleen superhip, het is ook een ideale manier om flink wat vitamientjes tot je te nemen. Mijn vijf favoriete bowls zitten stampvol groente. En die kan je weerstand in de winter natuurlijk ook wel gebruiken!

Aubergine-pompoenstoof

Recept

Denk jij bij de combinatie aubergine, tomaat en ras el hanout ook aan heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten? Voeg daar nog eens pompoen aan toe en je hebt een voedzame, winterse maaltijd. Met een deel van de groente en kruiden – onder andere de aubergine en tomaat – maak je een dikke saus, waarin je de groente vervolgens lekker laat stoven. De smaken trekken hierdoor heerlijk in de groentes, nom nom!

Quinoa-currybowl

Recept

Quinoa en curry? Ja, een match made in heaven! Door de quinoa te koken in kokosmelk en currypasta kreeg de quinoa echt een heerlijke smaak. Heerlijk met paprika, linzen en kastanjechampignons. Ook geschikt voor de vegan eter dus!

Bowlfood: Pompoenstamppot met andijvie en kikkererwten

Pompoenstamppot met andijvie en kikkererwten

Pompoenstamppot

Recept

In de winter is het tijd voor stamppotjes! En nee, dat hoeft niet de oud-Hollandse aardappelprak met spekjes te zijn. Ik maakte een eigentijdse variant met pompoen! Andere ingrediënten die deze pompoenstamppot zo heerlijk op smaak brengen, zijn de kruiden, waaronder de speculaaskruiden die de stamppot zo heerlijk kruidig maken. Door de kikkererwten is de stamppot lekker vullend, want dat kunnen we bij een beetje winterse vrieskou wel gebruiken. Meer stamppotjes uitproberen? Check deze lijst!

Mexicaanse quinoaschotel

Recept

Deze maaltijd komt niet alleen heel fijn in een kommetje, maar maak je ook nog eens klaar in een pan. Minder afwas, dus dubbel winnen! Deze kom vol groente is supergezond, vegan én staat in no time op tafel. Wij waren fan vanaf de eerste hap! Het geheim? De groente en quinoa laat je even sudderen dat doe je niet in water, maar in bouillon. De kleuren van alle veggies maken deze schotel ook nog eens tot een bont en vrolijk geheel. Ideaal om de koude dagen mee te verdrijven!

Bowlfood: bloemkoolsoep met linzen

Een dampende kop bloemkoolsoep is all you need!

Bloemkoolsoep met zoete aardappel en linzen

Recept

Een soepje mag natuurlijk niet ontbreken, maar dan wel een goede maaltijdsoep als deze. De meeste soeprecepten zijn ofwel klassiekers – denk aan tomatensoep en pompoensoep – of ontstaan door wat creativiteit los te laten op groenterestjes. Deze bloemkoolsoep is een voorbeeld van de laatste methode en is een hemelse vinding! Door de linzenvulling en topping van bosui en zongedroogde tomaatjes is dit echt een goed vullende maaltijdsoep. Love, love, love!

Wat is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *