Arabische aubergineschotel

Arabische aubergineschotel

De zomer komt er weer aan en deze Arabische aubergineschotel is het perfecte zomergerecht. Het recept is een beetje uit mijn favoriete tijdschrift Foodies en een beetje van mezelf!

Ras el hanout en komijn zijn kruiden die veel worden gebruikt in de Arabische keuken én ook in dit gerecht. Met niet al te veel werk heb je zo je bordje vol zomer klaar!

Wat heb je nodig (1 persoon)?

Voor de gegrilde aubergine en auberginetomatendip:

1 aubergine
4 cherrytomaatjes
1 flinke theelepel tomatenpuree
olijfolie
komijn, ras el hanout, peper, zout en paparikapoeder

Voor de kip:

kipreepjes/blokjes voor 1 persoon
komijn, ras el hanout, peper en zout
2 theelepels havermoutmeel
olijfolie om in te bakken

Voor de couscous:

couscous voor 1 persoon
safraandraden
heet water

On the side:
komkommer

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in drie plakken en snijd hierin een raster. Wrijf de aubergine in met olijfolie, komijn, peper en zout. Grill de aubergine ongeveer 20 minuten in de oven. Neem uiteindelijk één van de drie pakken en pureer deze met een staafmixer met de kruiden (komijn, ras el hanout, peper, zout en paparikapoeder), de tomaatjes en tomatenpuree tot een dip.

Snijd de kip in reepjes. Meng de komijn, ras el hanout, peper en zout in een schaal. Wrijf de kipstukjes hiermee in en zet dit even opzij. Voeg hier later het havermoutmeel aan toe, meng het geheel goed door en bak de gekruide kipstukjes in een ruime hoeveelheid olijfolie goudbruin.

Week de safraandraden in een bodempje heet water. Laat dit even staan. Bereid de couscous volgens de verpakking en meng dit met de safraan. Wil je je couscous ook mooi serveren? Vul een klein rond schaaltje en druk de couscous aan. Als je het schaaltje omdraait, krijg je een mooie ronde berg couscous, zoals op de foto!

Snijd de komkommer in plakjes.

Serveertip

Doe de tapenade, couscous en kipstukjes op de geroosterde aubergine, zoals op de foto hieronder! Rooster nog wat sesamzaadjes en bestrooi hiermee de aubergines.

Enjoy!

Arabische aubergineschotel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *