Aubergine-pompoenstoof

Aubergine-pompoenstoof | Kruidige couscous met granaatappelpitjes

Klinkt de combinatie aubergine, pompoen, tomaat en ras el hanout misschien niet zo logisch? Wacht maar tot je dit recept probeert!

Met een deel van de groente en kruiden – onder andere de aubergine en tomaat – maak je een dikke saus, waarin je de groente vervolgens lekker laat stoven. De smaken trekken hierdoor heerlijk in de groentes, nom nom! Door de ras el hanout, aubergine en spicy smaakmakers heeft deze aubergine-pompoenstoof een heerlijke oosters tintje. Een ideale combinatie met couscous, eventueel met wat blokjes feta.

En je leest het goed: groente, groente, groente. Aan deze aubergine-pompoenstoof komt geen vlees te pas! Met stevige groente als pompoen en aubergine is dat helemaal niet nodig. Deze maaltijd kan je dus ook prima voorzetten aan je vegetarische of veganistische vrienden. Of gebruik deze maaltijd om je groentetarget te halen, want in deze stof zit niks anders dan groente! #veggiesforthewin

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:
1 kleine aubergine
1 tomaat
1 knoflookteen
1 blikje tomatenpuree

200 gr pompoen (in blokjes)
een handje cherrytomaatjes
1/2 courgette (in blokjes) (optioneel)

1 tl sambal of een 1/2 fijngesneden chilipeper
ras el hanout, rozemarijn, kurkuma en paprikapoeder
(kokos)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Snipper de knoflookteen en fruit aan. Snijd 2/3 van de aubergine en de tomaat in stukken. Bak deze in olie gaar.

Voeg dit alles samen in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. De saus hoeft niet helemaal glad te worden.

Snijd de rest van de aubergine in stukjes en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Bak dit met de pompoen- en (optioneel) courgetteblokjes in een koekenpan. Bak alles even aan en voeg dan de aubergine-tomatensaus toe.

Voeg de kruiden en andere smaakmakers toe en laat de aubergine-pompoenstoof even goed pruttelen. Neem na ongeveer 10 minuten de pan van het vuur en verdeel over de borden.

Eet smakelijk!

Serveertip

Vanwege de aubergine en ras el hanout heeft de aubergine-pompoenstoofstoof een wat Oosterse smaak. Dat combineert heerlijk met couscous, zoals mijn variant met munt en granaatappelpitjes! Het recept daarvoor vind je hier.

Aubergine-pompoenstoof | Kruidige couscous met granaatappelpitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *