Bloemkool-couscouswok met veggies

Bloemkool-couscouswok

Gezond, snel, simpel, voedzaam en lekker. Dat zijn mijn vereisten voor een doordeweekse makkelijke maaltijd. Deze bloemkool-couscouswok voldoet aan alle criteria!

De bloemkool-couscouswok zit bordevol groente. De veggies wok je met wat Aziatische smaakmakers – sojasaus, ketjap – en serveer je met gemarineerde gehaktballetjes goed op smaak gemaakte couscous met stukjes bloemkool en zonnebloempitten. Ik heb gekozen voor Aziatische smaakmakers. Dit past goed bij de gekruide couscous en geeft de maaltijd een heel eigen smaak!

Een belangrijke, maar misschien wat vreemde keus in deze bloemkool-couscouswok is misschien die voor speculaaskruiden. Speculaas? Ja! Je gebruik hier niet veel van – een mespunt is genoeg – maar het geeft de couscous een heerlijk kruidige en warme smaak. Probeer het eens uit! Of laat het weg, als je het toch niet aandurft. 😉

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon:

couscous voor 1 persoon
1/2 kleine of 1/4 grote bloemkool
zonnebloempitten
een handje bospaddenstoelen
1/4 rode en 1/4 gele paprika
1/4 courgette
gehaktballetjes voor 1 persoon
ketjap, sojasaus en een beetje sambal
kerriekruiden, paprikapoeder, peper, zout, een mespunt speculaaskruiden
(kokos)olie om in te bakken

Bloemkool-couscouswok

Hoe maak je het?

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Marineer de gehaktballetjes in wat ketjap, sambal en sojasaus.

Snijd de bloemkoolroosjes klein, totdat het bijna couscouskorrels zijn. Wok deze in een koekenpan. Voeg hier uiteindelijk de zonnebloempitten en de couscous met kerriekruiden, paprikapoeder, peper, zout en speculaaskruiden aan toe. Roer alles goed door elkaar.

Snijd de paddenstoelen, paprika en courgette in stukken. Wok deze met wat ketjap en sojasaus. Wok ook de gehaktballetjes mee, totdat deze gaar zijn.

Schep de couscous en de gewokte groente op je bord. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *