Bloemkoolnasi

Gewoon nasi met een eitje? Bijna.. Voor deze nasi gebruikte ik – naast heel veel groente, daar is nasi ideaal voor – bloemkool als nasirijst!  #veggiesforthewin Serveer de bloemkoolnasi eventueel met kipsaté, een gebakken eitje en/of satésaus. Maar laat het eitje en de kipsaté weg en deze nasi is zeker ook een winner voor de plantaardige eter!

En ben je helemaal om voor bloemkoolrijst? Check dan ook deze recepten!

bloemkoolnasi

Wat heb je nodig?

Voor twee personen:
350 gr bloemkoolroosjes
250 gr nasigroente
1 sjalot
1 teentje knoflook
1/2 rode peper
nasikruiden
1 el sojasaus (optioneel)
kokosolie (om in te bakken)

Serveer eventueel met kipsaté, een gebakken eitje en/of satésaus.

Hoe maak je het?

Gebruik je kipstukjes? Bak deze dan als eerste gaar.

Snipper de sjalot en knoflook. Bak kort aan in de kokosolie. Voeg de fijngesneden rode peper en nasigroente toe en laat even kort opstaan.

Maak je bloemkoolrijst. Dit kan makkelijk in een keukenmachine. Als je deze net als ik niet hebt, kun je de bloemkoolroosjes ook met een keukenmes fijn hakken of de roosjes in kleine hoeveelheden in de blender fijnmalen.

Voeg je nasikruiden (en eventueel de sojasaus) toe. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst staan en wok het geheel nog even door. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

Serveer je bloemkoolnasi eventueel met kipsaté, een gebakken eitje en/of satésaus.

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *