Bloemkoolsoep met linzen

bloemkoolsoep met linzen

Het is weer herfst, dus tijd voor nieuwe soeprecepten!

De meeste soeprecepten zijn ofwel klassiekers – denk aan tomatensoep en pompoensoep – of ontstaan door wat creativiteit los te laten op groenterestjes. Deze bloemkoolsoep is een voorbeeld van de laatste methode en is een hemelse vinding. Door de linzenvulling en topping van bosui en zongedroogde tomaatjes is dit echt een goed vullende maaltijdsoep. Je begrijpt het al: wij aten met zijn tweeën gewoon de hele soeppan leeg!

Ben jij ook in de herfstige soepsferen en zijn de pannen soep niet aan te slepen? Hier vind je al mijn soeprecepten.

Wat heb je nodig?

Voor 3-4 kommen soep:
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1/2 bloemkool
1 zoete aardappel
200 gr linzen (het uitlekgewicht van een 400 gr blik)
650 ml water
een klein beetje bouillon
olijfolie (om in aan te fruiten)
paprikapoeder, kerrie, cayennepeper, zout en peper
bosui en fijngesneden zongedroogde tomaten voor de topping

Hoe maak je het?

Snipper het sjalotje en de knoflook. Fruit deze in je soeppan aan met wat olijfolie.

Snijd de bloemkool wat kleiner en de zoete aardappel in blokjes. Voeg deze aan de pan toe en laat even opstaan, voordat je het water met de bouillon toevoegt.

Laat de pan met de bouillon even opstaan, totdat de bloemkool en zoete aardappel goed zacht zijn geworden. Voeg de kruiden toe en wees daarmee vooral niet te zuinig met de paprikapoeder en kerrie. Pureer tot een gladde bloemkoolsoep.

Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de soep. Laat dit even opstaan, terwijl je de zongedroogde tomaatjes en bosui klein snijdt. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met nog wat paprikapoeder en leg hierop de tomaatjes en bosui.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *