Snel en simpel: boekweitpizza

Deze pizzabodem – roze of wat traditioneler – is easy peasy te maken. Ik heb het recept nu al een paar keer uitgeprobeerd en blijf me verbazen hoe makkelijk en snel je zelf een pizzabodem kan maken, ideaal! Zoals ook met een normale pizzabodem kan je eindeloos variëren met het beleg. En met de kleuren natuurlijk! Want bietensap maakt een pizzabodem roze, maar wat dacht je van een groene spinaziebodem of een oranje wortelbodem?

Nog een bonus: deze boekweitpizza is glutenvrij!

Wat heb je nodig?

Voor de pizzabodem:
60 gr magere kwark (of een plantaardige vervanger)
70 gr boekweitmeel
1 ei
mespuntje (wijnsteen)bakpoeder
italiaanse kruiden en zout
rode bietensap (optioneel voor de roze versie!)

Voor de topping:
(zelfgemaakte) tomatensaus of hummus
groente naar keuze (zoals paprika en courgette)
kruiden naar keuze

Of:
2 tl roomkaas light
verse rozemarijn
1/3 courgette, in plakken
een handvol cherrytomaatjes
gerookte zalm
Italiaanse kruiden, basilicum, zout en peper

Hoe maak je de bodem?

Verwarm je oven voor op 200 °C.

Doe alle ingrediënten in een kom. Mix met een handmixer, keukenmachine of een garde tot een beslag. Het beslag is niet zo vast als een deeg, maar ook niet heel erg vloeibaar.

Giet je beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer uit tot een ronde pizzabodem.

En de topping?

Voor de vega topping:

Bak de bodem ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem net niet goudbruin is (want deze moet straks nog even de oven in). Besmeer de bodem vervolgens met de saus (tomatensaus of hummus), beleg met je groente en bestrooi met de kruiden. Bak de boekweitpizza nog even in de oven (5-10 minuten).

Voor de zalmversie:

Leg de bodem samen met de cherrytomaatjes en courgetteplakken in de oven. Bak de bodem ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Besmeer de bodem vervolgens met de roomkaas, bestrooi met de verse rozemarijn en beleg met de tomaatjes, courgette en gerookte zalm en bestrooi met de overige kruiden.

Eet smakelijk!

Glutenvrij boekweitpizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *