Snel en simpel: broccolipuree

broccolipuree

 

Vanavond had ik onwijs zin in broccoli, maar ik wilde er eigenlijk ook wel eens wat anders van maken. Een puree vond ik goed passend bij mijn winterse stemming (dag zon, hallo wind en kou!), dus creëerde ik dit nieuwe recept voor broccolipuree. Het was zo’n hit dat ik dit het recept gelijk met jullie wilde delen!

Wat heb je nodig?

110 gr (diepvries)tuinbonen
200 gr broccoli
2 teentjes knoflook
een scheutje water
een handjevol verse basilicum
kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, Italiaanse kruiden, peper, zout)

Hoe maak je het?

Kook of stoom de broccoli en tuinbonen gaar. Giet af en voeg knoflook, het water, de basilicum en de kruiden naar smaak toe.

Blend met de staafmixer tot een puree. Proef even en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe.

Serveer met wat losse blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *