Champignons-bonenburgers

Burgers zijn baas! ‚úĆ Recept? #linkinbio

A photo posted by Maartje ūüíč (@healthymaartje) on

Ik eet misschien niet vegan, maar laat me graag door vegan kookboeken en -blogs inspireren. Groenterijker dan veganistische recepten wordt het immers niet snel! En als het dan een recept voor burgers is, ben ik natuurlijk all in.

De zoete aardappel-bonenburgers van The Green Happiness (klik hier) klonken echt heerlijk en heb ik daarom in een ander jasje gestoken met kastanjechampignons, een sjalotje en rode peper. Een aanrader, probeer het zelf uit!

Wat heb je nodig?

Voor 6-8 champignons-bonenburgers:
200 gr zwarte bonen
2 zoete aardappels (ongeveer 200 gr)
een handje kastanjechampignons
100 gr havermoutmeel*
1 teentje knoflook
1 sjalotje
1/2 rode peper
kruiden naar keuze (zoals paprikapoeder, Italiaanse kruiden en/of deze)
(kokos)olie om in te bakken

*havermoutmeel maak je makkelijk zelf door havermout te blenden en is voor de glutenvrije eter te vervangen door boekweitmeel!

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Laat even afkoelen.

Snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons klein. Bak alles even aan.

Voeg alles samen in een kom en voeg hieraan de havermoutmeel en kruiden toe. Meng met de hand tot een deeg voor je vegan champignons-bonenburgers.

Maak hiervan 6-8 bollen, bak deze in de pan en druk ze zachtjes aan, tot de ballen burgers vormen.

Champignons-bonenburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *