Courgette-kipburger

Met deze courgette-kipburger krijg je gelijk wat extra groente binnen, ideaal! Nog wat gegrilde groente – zoals paprika, courgette, kastanjechampignons, rode ui – erbij en de dagelijkse dosis groente zit zo wel goed. Ik eet de burger graag op een (eventueel zelfgebakken) speltbroodje voor het gezonde totaalplaatje.

Wat heb je nodig?

1Ā courgette
1Ā kipfilet
1 ei
hamburgerkruiden, peper en zout
(spelt)broodjes
groente om te grillen

Hoe maak je het?

Rasp een halve courgette en wring de rasp uit in een theedoek. Snijd de kip in groveĀ stukken.

Doe de courgetterasp, kip en ei met hamburgerkruiden, zout en peper naar smaak in een blender of keukenmachine, totdat het een goed gemixt gehaktmengsel is. Het mengselĀ blijft overigens vrij soepel en nat, de burger wordt pas een geheel bij het bakken.

Van het courgette-kipgehakt kan je – afhankelijk van de gewenste grootte – twee of drieĀ hamburgers maken.Ā Bak deze burgers op een grill en leg ze op een vers, warm (spelt-)broodje.

Voeg vervolgens wat gegrilde groente of een andere topping naar keuze toe. Enjoy!

 

Burger van courgette en kip met gegrilde groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *