Vega courgettelasagne

Pasta ongezond? Helemaal niet. Ook in gezonde levensstijl kan je gewoon je favoriete pasta eten en al helemaal als je er veel groente in stopt!

Of nog mooier: als je je pasta van groente maakt. Dat kan met de courgettespaghetti die ik vaak uitprobeer, maar ook met deze courgettelasagne. Voor de stevigheid gebruikte ik één lasagneblad (maar als je wilt, kunt je die ook weglaten) en vooral heel veel groente!

Wat heb je nodig?

(voor 1 persoon)

1 lasagneblad (ik gebruikte deze met spinazie)
1/3 courgette
2 tomaten
een paar eetlepels (zelfgemaakte) tomatensaus
1/4 winterpeen
1 kleine of 1/2 rode ui
1 rode paprika
1 bol mozzarella (light)
peper, verse basilicum, Italiaanse kruiden
(olijf)olie (om je ovenschaaltje in te vetten)
eventueel wat cherrytomaatjes

Variatietip

Gebruik eens aubergine in plaats van courgette! Snijd de aubergine daarvoor in plakken. Leg op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met kruiden. Rooster de aubergine dan van tevoren even in een voorverwarmde oven.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Maak eerst je saus. Snipper de ui, snijd de winterpeen klein en snijd de rode paprika en 1 tomaat in kleine blokjes. Fruit de ui aan, voeg vervolgens de groente, wat verse basilicum, de kruiden en tomatensaus toe.

Vervolgens bouw je je laagjes op. Gebruik een ovenschaaltje voor 1 persoon en vet deze in met een klein beetje olijfolie. Snijd de courgette, de tweede tomaat en de mozzarella in plakken. Bedek de ovenschaal met de plakken tomaat, vervolgens de helft van de courgetteplakken en daarna een deel van de mozzarella en het lasagneblad. Giet hierover de tomatensaus met groente. Leg hierover de laatste courgetteplakken en vervolgens de rest van de mozzarella.

Leg eventueel nog wat gehalveerde cherrytomaatjes op de mozzarellalaag.

Bak de lasagne 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Snipper nog wat verse basilicum over de courgettelasagne.

Enjoy!

courgettelasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *