Vietnamese fresh springrolls

Hmmmm, wie is er ook zo gek op Vietnamese fresh springrolls? En wist je dat ze helemaal niet zo moeilijk te maken zijn? Het meeste werk zit in het snijwerk vooraf, want het rollen van de springrolls is super easy!

Wil je trouwens liever vega springrolls maken? Laat dan de kip weg en voeg wat meer omeletreepjes toe, of kies voor gemarineerde tofu.

Wat heb je nodig?

rijstvellen (te koop bij de toko of de grotere supermarkt)

kip, in blokjes
1 el sojasaus
1 el hoisinsaus
1 tl sambal
knoflook(poeder)

eieren (1 per persoon)
scheutje sojasaus
zout, peper, cayennepeper, paprikapoeder

komkommer, in reepjes gesneden
wortel, in reepjes gesneden
taugé
verse koriander

serveer met hoisinsaus (te koop bij de toko)

Hoe maak je het?

Marineer de kip met de sojasaus, hoisinsaus, sambal en knoflookpoeder. Laat ruime tijd intrekken. Bak daarna de kipblokjes gaar en laat afkoelen.

Klop de eieren los met een scheutje sojasaus en kruiden. Bak hiervan een omelet. Laat deze afkoelen en snijd in reepjes.

Week een rijstvel in lauwwarm water, totdat het vel zacht wordt. Haal dit uit het water en vul het met de kip, omeletreepjes en overige ingrediënten.

Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het vel zo strak mogelijk op. Voila, easy toch!

fresh springrolls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *