Gado gado springrolls

Ik ben met mijn Indische achtergrond opgegroeid met gado gado. Wat vind ik dat lekker zeg! Ik bedacht laatst een originele variant voor de traditionele gado gado. Eentje die zich perfect leent voor shared dining én gezellig tafelen. Ik maakte gado gado springrolls!

Springrolls maak ik wel vaker. Ken je nog mijn klassieke Vietnamese variant? Echt een van mijn favorieten. Deze keer vulde ik de springrolls met allerlei gado gado-lekkers. Sperziebonen, wortel, taugé.. precies wat je normaal in je gado gado eet.

Je kan de gado gado springrolls van tevoren rollen, maar het is natuurlijk veel leuker om alles op tafel te serveren met een bak (lauwwarm) water en met z’n allen rijstvellen te vullen en springrolls te vullen. Zo gezellig!

Wat heb je nodig?

rijstvellen (3-5 per persoon)
rijstnoedels
sperziebonen
geraspte wortel
komkommer
koriander
ei (1 per persoon)
sojasaus, vissaus, sambal/cayennepeper, knoflook(poeder), citroengras(poeder) en/of gember(poeder) (naar keuze)
gado gado saus of home-made satésaus met pinda’s

En no worries: al deze ingrediënten koop je gewoon bij de meeste, grote supermarkten! Natuurlijk kan je ze ook in de toko vinden.

Hoe maak je het?

Ik vind het het allerleukste om samen gado gado springrolls te rollen, dus ik snijd alles van tevoren en zet het dan klaar op tafel.

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen gaar.

Snijd de komkommer in reepjes. Pluk de koriander van de stokjes.

Normaal serveer je gado gado met een gekookt eitje. Die heb ik vervangen door omeletreepjes. Kluts de eitjes met de sausjes en kruiden (naar keuze en naar smaak). Hiervan bak je een luchtige omelet (aan beide kanten). Snijd deze daarna in omeletreepjes.

Maak de gado gado saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. De gado gado saus is daarmee gelijk het enige van deze maaltijd wat niet helemaal healthy is. Vaak zitten er nog wel wat suikers in deze saus. Wil je het wat verantwoorder aanpakken? Maak zelf een satésausjes met 100%-pindakaas, heet water, ketjap, knoflook(poeder) én fijngehakte pinda’s. Goed doorroeren tot je de gewenste dikte krijgt et voila.

Serveer alles in leuke kommetjes en zet het op tafel. Vul ook een schaal met lauwwarm water. Hierin week je een voor een de rijstvellen.

Leg een geweekt rijstvel op je bord, vul het met al het lekkers op tafel en rol het op. Het gado gado sausje kan je in de springroll doen, of je dipt je verse loempia er lekker in.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *