Hartige bietentaart met spinazie en courgette

Ik maakte al eerder een hartige taart met een bladerdeegbodem (met spinazie en tomaatjes, hmmm!), maar inmiddels heb ik een quichevorm waardoor dit net wat makkelijker gaat. Verwacht dus veel hartige taarten de komende tijd, haha.

Om te beginnen: deze geweldige taart met rode biet! Zoals je van mijn instagramfoto’s van pizza’s, quiches en hartige taarten gewend bent, is ook deze bietentaart weer helemaal volgestopt. Naast de rode biet, gebruikte ik bijvoorbeeld ook spinazie en geroosterde courgette. Wat verse rozemarijn aan de tuin maakt het helemaal af. Love, love, love deze hartige taart!

Wat heb je nodig?

1 grote rode biet
1/2 courgette
6 plakjes bladerdeeg
een handje diepvriesspinazie
100 gr roomkaas light
1/2 bol mozzarella
verse rozemarijn
peper, zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 ºC. Haal de bladerdeeg en spinazie uit de vriezer om te ontdooien.

Snijd de rode biet en courgette in plakken en leg op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Bestrooi met een beetje zeezout. Grill de groenten in de oven.

Bekleed ondertussen een taart-/quichevorm met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem om te voorkomen dat deze te veel gaat rijzen (of nog beter: gebruik een ‘blindvulling’ om op de bodem te leggen). Bak de bodem in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de bodem ongeveer 10 minuten voordat deze klaar is, uit de oven.

Verdeel de ontdooide spinazie over de bladerdeegbodem. Besmeer met de roomkaas en bekleed met de geroosterde courgette- en rode bietplakken. Scheur de mozzarella in stukken en bestrooi de plaattaart hiermee.

Bak de bietentaart nog tien minuten. Bestrooi deze daarna met de verse rozemarijn (fijngehakt) en nog wat peper en zeezout. Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Hartige bietentaart met spinazie en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *