Hartige spinazietaart

Hartige taart met spinazie en tomaat

Hoe maak je snel een gezonde maaltijd op een doordeweekse dag? Maak een hartige spinazietaart van bladerdeeg!

Afhankelijk van de hoeveelheid bladerdeeg en vulling kan je de taart zo groot en klein maken als je wilt. Ik koos voor een eenpersoonstaart met spinazie, mozzarella en tomaatjes. Maar vier ingrediënten voor een snelle en simpele topmaaltijd!

Wat heb je nodig?

Drie blaadjes bladerdeeg
Spinazie
Een halve bol mozzarella (light)
Cherrytomaatjes

Hoe maak je het?

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg de plakjes naast elkaar op je bakplaat. Zorg dat ze elkaar net iets overlappen (ongeveer een halve centimeter) en wrijf de naden tegen elkaar aan. Snijd hier vervolgens een cirkel uit. Prik gaatjes in de bodem, maar laat een rand van ongeveer een centimeter over.

Bak de spinazie even, zodat deze slinkt. Snijd de spinazie vervolgens wat kleiner.

Vul de bodem met de spinazie, plakjes mozzarella en gesneden tomaatjes. Laat ook nu weer een rand van ongeveer een centimeter over. Bestrooi de topping van je spinazietaart vervolgens met wat zout, peper en kruiden naar keuze. Ongeveer 20 minuutjes in de oven en dinner is ready!

Eer smakelijk!

Variatietip

Geen spinazie in huis? Houd je niet van cherrytomaatjes? De variaties zijn natuurlijk eindeloos. Wat dacht je van champignons en aubergine? Of van zoete puntpaprika, courgette en pijnboompitten?

One Response to “Hartige spinazietaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *