Kim’s recept: rode linzensoep

Gastblog Cozymess Kim: rode linzensoep

Sommige instagrammers volg ik vanwege hun heerlijke recepten, anderen vanwege hun prachtige foto’s en een aantal omdat ik zo vrolijk word van het volgen van hun plaatjes. Cozymess Kim valt in deze laatste categorie! Naast heerlijke recepten en mooie food foto’s zie je op haar instagramaccount ook heerlijke plaatjes van kittens en poezen, plantjes, interieurs, stadsgezichten en ander vrolijks voorbijkomen. Ik ben er gek op!

Ik vroeg Kim of ze het leuk vond om een recept op mijn blog met jullie te delen en daar was ze gelijk enthousiast over! Ik deelde op haar blog het recept voor een mijn favoriete taarten – pepernoten-pompoentaart – en zij koos ervoor een van haar favoriete soepjes te delen: rode linzensoep. Het recept heerlijk veel kruiden is echt perfect wintercomfortfood. En door de Aziatische smaken – koriander, gember, garam masala en rode peper – waan je je ook eventjes op vakantie. Heerlijk!

Gastblog Cozymess Kim: rode linzensoep

Cozymess Kim over haar recept:

Mijn naam is Kim en ik woon in Leiden, maar op dit moment ben ik heel druk bezig met verhuizen naar Den Haag! Den Haag is de stad waar ik vandaan kom en mijn familie en vrienden wonen, dus ik kan niet wachten om daar weer lekker te gaan wonen. Dit keer samen met mijn vriend en onze twee katten!

Normaal kook ik graag allerlei lekkere gerechten, probeer ik mezelf uit te dagen en deel ik mijn goed gelukte recepten op mijn blog (CozyMess). De hele dag denk ik aan eten en wat mijn volgende maaltijd wordt. In zo’n drukke periode als dit, is dat toch wel een beetje anders. Echt tijd om uitgebreid in de keuken te staan heb ik nu niet en alle mensen die komen helpen klussen en verhuizen wil ik ook graag van eten voorzien. Soep is dan mijn best friend. Lekker makkelijk en snel én je kan in één keer een grote portie maken! Ideaal! 🙂 Ondertussen heb ik een hele verzameling soep recepten op mijn blog staan, maar er is één soep die er wel een beetje uitspringt. Dat is mijn Indiase rode linzensoep.

Soep is mijn best friend. Lekker makkelijk en snel én je kan in één keer een grote portie maken!

Het gekke is dat ik helemaal niet zo’n fan ben van linzen of peulvruchten. Ik had dus nooit verwacht dat ik linzensoep wél lekker zou vinden! Met naan en/of rijst, verse koriander en een beetje room wordt de soep alleen nog maar lekkerder… 🙂 Mijn variant van de linzensoep is vegetarisch, omdat ik het belangrijk vind om minder vlees te eten, maar je kunt er natuurlijk ook kip bij serveren!


Gastblog Cozymess Kim: rode linzensoep

Rode linzensoep

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

· 1/2 tl mosterdzaad
· 1 tl korianderzaad
· olijfolie
· 4 teentjes knoflook, fijngesneden
· 1 ui, gesnipperd
· 2 tl gember, geraspt
· 1 rode peper, fijngesneden
· 1 tl garam masala
· 1 tl komijn
· 1 tl kurkuma
· 1/2 tl chilipoeder
· 300 gram rode linzen
· 750 ml kippen- of een vega bouillon + extra water
· 1 blikje tomatenpuree (75 gram)
· zout

Serveer de soep met naan, rijst, verse koriander en/of room.

Hoe maak je het?

Bak het mosterdzaad en korianderzaad even aan in een kookpan.

Voeg olijfolie toe en bak hierin de knoflook, gesnipperde ui, gember en rode peper. Wanneer de ui glazig is voeg je de overige kruiden toe. Bak nog even mee.

Voeg nu het bouillon toe, samen met de rode linzen en tomatenpuree. Laat het zo’n 30 min pruttelen op een laag tot middelhoog vuurtje.

Breng op smaak met meer zout.

Je kunt de soep pureren, maar ik vond dit niet nodig.

Serveer het met gehakte verse koriander, warm naan en eventueel een scheutje room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *