Kleurige bloemkoolrijst

 

Met een beetje creativiteit kan je eindeloos variëren met bloemkool! Een puree, curry, pizzabodem of zoals in dit recept als rijst of couscous. Ik maakte al eerder een kruidige vegavariant met ras el hanout, maar deze zomerse versie met gemarineerde kip, paprika, mais, erwten, koriander en munt is zo mogelijk nog lekkerder!

Wat heb je nodig?

Voor 2 à 3 porties:

kip
citroensap
kruiden (dille, tijm, paprikapoeder, peper, zout)

een halve grote of een kleine bloemkool
1 cm gember
2 sjalotjes
1 kleine paprika
een klein blikje mais
2 handjes (diepvries)erwten

2 eieren
verse munt
verse koriander
pompoen- en zonnebloempitten (optioneel)

Hoe maak je het?

Marineer de kip met citroensap, dille, tijm, peper, zout en paprikapoeder.

Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Maak hiervan de bloemkoolrijst. Dit kan makkelijk in een keukenmachine. Als je deze net als ik niet hebt, kun je de bloemkoolroosjes ook met een keukenmes fijn hakken of de roosjes in kleine hoeveelheden in de blender fijnmalen.

Snijd 1 cm gember en 2 kleine sjalotten fijn en fruit deze aan. Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot de kip gaar is.

Snijd de paprika in stukjes. Als de kip gaar is, voeg je deze samen met de erwten toe. Voeg niet veel later de mais toe.

Bak de bloemkoolrijst mee.

Dit idee heb ik uit het nieuwe kookboek van Rens Kroes: maak een kuiltje in de bloemkoolrijst en breek hierin twee eitjes. Roer en meng de rijst met groente door de eieren. Dit geeft de bloemkoolrijst net wat meer body.

Voeg fijngesneden verse munt en koriander toe en roer alles nog een laatste keer door. Serveer met nog wat extra munt en koriander en eventueel met wat pompoen- en zonnebloempitten.

Follow my blog with Bloglovin

kleurige bloemkoolrijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *