Kruidige couscous met granaatappelpitjes

Kruidige couscous met granaatappelpitjes

Nom nom, ziet deze couscous er niet geweldig uit?

Couscous is makkelijk te maken en ook zonder kruiden of andere toevoegingen al heerlijk. Perfect in salades én in Oosterse gerechten! Maar zo makkelijk maak ik het mezelf in dit recept natuurlijk niet.

Eerder vertelde ik al in het recept van mijn munt-couscoussalade (klik hier!) over de kracht van kruiden in Arabische gerechten. Ik zou willen dat ik echt goed was in de smaken van de Arabische keuken, maar helaas is mijn kruidenkennis beperkt tot de echte klassiekers, zoals ras el hanout en munt. In dit couscousgerecht komen alle klassiekers samen! Couscous, munt, kurkuma, ras el hanout, rozijnen, granaatappelpitjes… een geweldige combinatie.

Natuurlijk voeg ik daar wat van mijn eigen creativiteit aan toe met een geheim ingrediënt wat deze couscous dé perfecte smaak geeft. Wat? speculaaskruiden! Dat is misschien niet de meest voor de hand liggende kruidenmix in een avondmaaltijd en iets wat je associeert met koekjes en baksels, maar my my, wat werkt dit goed! Het geeft net dat extra beetje warme, kruidige aan de couscous die het nodig heeft.

Heb ik je al overtuigd? Aan de slag dan maar!

Wat heb je nodig?

Voor 2-3 personen:
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 granaatappel
5 takjes munt
couscous voor 2-3 personen
een handje rozijnen
1 mespunt speculaaskruiden, kurkuma, paprikapoeder en ras el hanout

Hoe maak je het?

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de rozijnen in warm water.

Snipper de sjalot en knoflook en fruit dit aan.

Verwijder de pitjes uit de granaatappel en laat deze even uitlekken.

Snijd de munt fijn.

Voeg de couscous, rozijnen, sjalot, knoflook, granaatappelpitjes, fijngesneden munt en kruiden samen. Hussel alle ingrediënten nog even goed door.

Eet smakelijk!

Kruidige couscous met granaatappelpitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *