Magioni pizza met meatless pulled pork

 

Ik inspireerde Miss Havermout Hanne misschien tot het maken van bapaobroodjes met vegan pulled pork (recept), maar toen ik zag hoe makkelijk het was om meatless pulled pork te maken, raakte ik geïnspireerd!

Ik zocht een recept op voor de traditionele pulled pork en maakte daarvan mijn eigen variant. Net als Hanne gebruikte ik daarvoor jackfruit. Niet vers – moeilijk te vinden én moeilijk te snijden – maar de versie uit blik! Let op: koop niet de versie in siroop want die is mierzoet en niet geschikt voor als vleesvervanger. Kies voor een variant in water of ‘in brine’ (=water met zout). De blikken jackfruit schijnen wat lastig te vinden en ook niet in iedere toko te koop te zijn, maar ik vond ze bij de eerste toko waar ik binnenliep: die in de Markthal!

En waar pulled pork klinkt als een absolute guilty pleasure moest de combinatie worden gemaakt met iets anders in die categorie: pizza! Ik gebruikte daarvoor een bodem met hidden veggies van mijn favoriete pizzamerk Magioni. Daarmee is deze variant met hidden veggies en meatless pulled pork een stuk minder slecht voor je dan je denkt!

Nog een laatste bonus: deze pizza is dus gemaakt zonder vlees en niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar ook voor veganisten! Ik gebruikte wat mozzarella op deze pizza, maar laat de kaas weg en je hebt een vegan maaltijd.

Ready for a pizza night?

Wat heb je nodig?

1 pizzabodem van Magioni (of een ander merk of maak de bodem zelf!)
kokosolie (om in te bakken)
3 kastanjechampignons
1/2 bol mozzerella (optioneel)

1 blik jackfruit (in water of brine)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 el barbecuesaus
1 el sojasaus
1/2 paprika
2 tl sambal
kruiden naar keuze

Magioni pizza met meatless pulled pork

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking van je pizzabodem.

Snipper de sjalotjes en knoflookteentjes en fruit aan in de pan.

Open het blik met jackfruit en haal de fruitstukjes eruit. Snijd het harde driehoekje van de stukjes af, zodat je alleen het stuk met de vlezige structuur overhoudt. Trek dit uit elkaar, met je handen of met je vork, en doe dit bij de ui en knoflook in de pan. Snijd de halve paprika klein en voeg dit ook toe.

Voeg hieraan de overige smaakmakers toe – barbecuesaus, sojasaus, sambal en kruiden naar keuze – en laat het even sudderen. Zorg ervoor dat de in de pan steeds een bodempje vocht staat, zodat alles goed kan sudderen. Voeg eventueel een beetje water toe, als de pan droog raakt. Zorg er wel voor dat als je de pulled jackfruit na vijf minuten uit de pan op je pizza gaat, deze niet te nat is.

Leg je pizzabodem op een bakplaat met bakpapier. Snijd de kastanjechampignons en optionele mozzarella in plakjes. Beleg de pizza met de vegan pulled pork, de champignons en eventueel de mozzarella.

Bak ongeveer 10 minuutjes in de oven. Genieten maar!

Magioni pizza met meatless pulled pork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *