Pesto-zalmquinoa

pesto-zalmquinoa

Als er twee ingrediënten goed met elkaar combineren, dan is het wel zalm met pesto. Dit is niet alleen heerlijk in pasta – klik hier! – maar ook met quinoa en twee van mijn favoriete groentes: spinazie en broccoli. Meer recepten met deze groene favorieten? Klik hier voor mijn broccolirecepten en hier voor wat spinazie-inspiratie.

Het meeste werk zit in het maken van je eigen pesto – maar ook dat is eigenlijk een kwestie van ingrediënten bij elkaar gooien en met een vijzel of staafmixer tot een pesto maken – verder is deze pesto-zalmquinoa supersnel te maken en dus ideaal voor een doordeweekse avond!

Wat heb je nodig?

Voor twee personen*:
100 tot 150 gr quinoa
een kleine broccoli
fijngesneden spinazie
zalm
home-made pesto
optioneel: Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten

* Alleen de hoeveelheden voor de quinoa en broccoli heb ik wat preciezer aangegeven. Voor de spinazie, zalm en pesto geldt eigenlijk dat je simpelweg de hoeveelheid moet toevoegen als je zelf lekker vindt (of nog over hebt).

Hoe maak je het?

Maak allereerst je eigen pesto! Ik maakte een traditionele pesto met basilicum, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas, maar hier vind je een aantal van mijn eigen pestorecepten.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wok de broccoli.

Als de quinoa klaar is, voeg je hieraan de spinazie, pesto en broccoli toe. Roer alles goed door.

Snijd de zalm in snippers of reepjes. Voeg een deel toe aan de quinoa.

Serveer de pesto-zalmquinoa op twee borden. Verdeel de rest van de zalmreepjes hier overheen. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *