Pestostamppot met tomaatjes

Pestostamppot met tomaatjes

We dachten even dat het zomer was en de stamppottijd weer over was, maar met het weer van deze week kreeg ik toch weer zin in een oerhollands prakje. En laat mijn lieve vriend nou de lekkerste stamppotjes maken!

Want toegegeven: ik ben geen fan van stamppotjes en al helemaal niet de versie met aardappelen. Ik maak daarom zelf nog wel eens stamppot met pompoen, knolselderij en zoete aardappel. Maar mijn vriend heeft mij enthousiast weten te maken voor een meer klassieke versie. Alhoewel, klassiek?

Wat heb je nodig?

Voor 2-3 porties pestostamppot:

1 kg kruimige aardappelen
1 bakje cherrytomaatjes
250 gr spinazie
1 potje (zelfgemaakte) rode pesto*
peper en zout

Volg je het FODMAP-dieet? Let dan goed op de ingrediënten van je pesto. Met name knoflook en ui(poeder) zitten in veel pesto’s.

Hoe maak je het?

Kook de kruimige aardappelen, tot ze gaar zijn. Stamp ze dan met wat peper en zout tot de basis van je stamppot.

Snijd de tomaatjes in partjes. Roer de spinazie, rode pesto en de tomaatjes door je stamppot.

Easy peasy, je bent nu al klaar! Serveer de pestostamppot op de borden en eet smakelijk.

Pestostamppot met tomaatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *