Pitabroodjes met meatless pulled pork

Sinds ik heb ontdekt wat je allemaal wel niet kan maken met jackfruit, ben ik volop aan het experimenteren!

Jackfruit? Ja, Jackfruit! Even een recap: jackfruit vind je in de toko en is een ideale vleesvervanger. Het draderige vruchtvlees lijkt echt sprekend op pulled pork, dus gaan veganisten helemaal los op dit de vegan pulled jackfruit. En niet alleen veganisten; ik ben zelf ook helemaal om! Ik maakte al een pizza met pulled pork – een verantwoorde variant van een ultieme guilty pleasure! – en deelde al een recept voor bapaobroodjes. En nu dus meatless pulled pork op een broodje, zoals het eigenlijk hoort.

Ga dus snel naar de toko en sla blikjes pulled jackfruit in voor allerlei nieuwe foodexperimenten én begin dan natuurlijk met deze pitabroodjes. Want dit is echt een absolute aanrader!

Wat heb je nodig?

4 (spelt) pitabroodjes
een paar bladeren sla
1 blik jackfruit (in brine)
1/2 rode paprika
2 (kastanje)champignons
1/2 rode peper
2 teentjes knoflook
1 grote ui of twee kleine uitjes
1 el barbecuesaus
1 el sojasaus
1 el pindakaas

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking van je pitabroodjes.

Snipper de knoflook, ui en rode peper. Snijd de paprika klein. Bak dit alles in de pan.

Open het blik met jackfruit en haal de fruitstukjes eruit. Snijd het harde driehoekje van de stukjes af, zodat je alleen het stuk met de vlezige structuur overhoudt. Trek dit uit elkaar, met je handen of met je vork, en doe dit bij de ui en knoflook in de pan.

Snijd de halve paprika klein en voeg dit ook toe. Snijd de champignons klein en ook deze mogen in de pan. Voeg nu de barbecuesaus, sojasaus en pindakaas toe. Laat alles even sudderen, zodat de smaken goed intrekken.

Bak de pitabroodjes. Snijd ze daarna open en beleg ze met een paar slabladeren. Vul de broodjes met de meatless pulled pork en het is tijd om aan te vallen.

Eet smakelijk!

Pitabroodjes met meatless pulled pork

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *