Pizza alla Norma met bloemkoolbodem

Pizza alla Norma

Yep, pizza night again.. deze keer Pizza alla Norma, een van mijn favorieten! Een zelfgemaakte bloemkoolbodem met tomatensaus, gegrilde aubergine, mozzarella en basilicum: een simpele en klassieke combinatie, maar het blijft zo lekker.

Wat heb je nodig?

Voor de bloemkoolbodem:
1 bloemkool van gemiddelde grootte
1 ei
3 eetlepels havermoutmeel (of een andere meelsoort)
optioneel: kruiden naar keuze

Voor de tomatensaus:
4 tomaten
1/2 chilipeper
blikje tomatenpuree
verse basilicum
peper, zout

Voor de rest van de topping:
2/3 kleine aubergine of 1/2 grote aubergine
zout en olijfolie
1/2 bol mozzarella
verse basilium

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 200 °C.

Snijd de bloemkoolroosjes in zo klein mogelijke  stukjes, of nog beter: maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Spreid de bloemkool uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Haal de bloemkool na 20 minuten uit de oven.

Leg de bloemkool in een theedoek en wring deze uit. Op deze manier haal je zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool. Meng de uitgewrongen bloemkool met de overige ingrediënten voor de bodem en kneed dit goed door. Vorm een pizzabodem van het ‘deeg’ en bak je bodem tot deze een beetje bruin verkleurd. Dit is na 10 tot 15 minuten.

Grill de tomaten en rode peper. Pureer de tomaten en rode peper met de tomatenpuree, basilicum, peper en zout tot een tomatensaus. Zeef de saus.

Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en wrijf in met olijfolie. Grill de aubergine plakken.

Bestrijk de bloemkoolbodem met de helft van je tomatensaus, leg hierop de aubergineplakken en bestrijk met de rest van de tomatensaus. Voeg de mozzarella toe. Bak je pizza alla Norma nog 15 minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *