Pompoencurry met gember, zoete aardappel en bloemkool

Pompoen, nu het zomer is? Yes, please! Een curry is voor mij juist zomers, omdat het me doet denken aan vakantie. En van deze pompoencurry werd ik ook nog eens bijzonder blij. Zo heerlijk romig en vol van smaak en boordevol groente!

Serveertip? Maak deze frisse en knapperige taugésalade bij je curry!

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

3 cm gember
1 zoete aardappel (ongeveer 230 gr)
200 gr pompoen (in blokjes)
1/2 kleine bloemkool (in roosjes)
200 gr kikkererwten
1/2 rode peper
100 gr rode curry
citroengras (vers of in poedervorm)
verse koriander
250 ml kokosmelk
2 scheutjes sojasaus

taugé
rijst voor vier personen
versie koriander ter garnering

kip in blokjes (optioneel)

Hoe maak je het?

Snijd de gember fijn en fruit dit aan.

Voeg je kip toe? Bak deze dan tot de kipstukjes gaar zijn.

Snijd de groente in blokjes. Wok de groente. Snijd de rode peper fijn en voeg deze toe. Voeg de rode curry en het citroengras toe en bak het geheel even aan. Voeg vervolgens de kokosmelk, sojasaus en koriander toe. Laat het geheel een tijdje opstaan (ongeveer 20 minuutjes).

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de taugé kort aan.

Wil je een mooi bolletje rijst maken? Vul dan een klein kommetje met de rijst, duw de rijst aan en keer het kommetje om op je bord. Garneer de rijst met taugé en wat koriander.

Schep de pompoencurry op het bord. Garneer ook met wat koriander.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *