Pompoenlasagne

Groentelasagna van pompoen, aubergine en groente

Wat te doen met een pompoen? Gebruik hem voor dit vega lasagnerecept! Heerlijk herfstig met pompoen en boordevol groentes, zoals aubergine en spinazie. De combinatie tussen zoete (tomaat), zoute (aubergine), zachte (spinazie) en stevige (pompoen) lagen vind ik geweldig. De foto is van voordat de lasagne de oven in ging.

Wat heb je nodig?

1 aubergine
Een halve (fles)pompoen
Een paar handjes spinazie
1 tomaat
200 gr magere kwark
100 gr geraspte kaas
(kokos)olie om de schaal in te vetten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergine in lange plakken, wrijf de plakken in met zout en laat ze even liggen. Snijd de pompoen ook in lange plakken, wrijf de plakken in met kokosolie en grill ze in de oven. Bak ondertussen de spinazie en laat het uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Mix de kwark met 75 gr van de geraspte kaas.

Was nu het zout van de aubergine en bedek de helft van de bodem van een ingevette ovenschaal ermee. Haal de pompoenplakken uit de oven (ze zouden nu zachter, maar niet te zacht moeten zijn) en bedek de laag aubergine met de helft ervan. Voeg een laag spinazie toe, eentje met de helft van de kwarkkaassaus, de tomaten, de andere pompoenplakken, de rest van de saus, de aubergine and maak het af met nog wat geraspte kaas. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *