Pompoensoep met appel en rode peper

pompoensoep met appel en rode peper

Het is herfst, dus het pompoenseizoen is weer aangebroken! Van de koude en donkere dagen word ik niet blij, maar wel van seizoensproducten zoals pompoen en appel. Deze twee zijn ook heerlijk te combineren in een pompoensoep. Ik voeg ook graag een rode peper toe voor wat scherps. Een heerlijke combinatie!

En gooi vooral de pompoenpitten niet weg. De pitten rooster ik meestal in de oven met wat olie, zout, peper en cayennepeper. Heerlijk als snack, maar ook de perfecte topping voor een pompoendish!

Wat heb je nodig?

Een halve (fles)pompoen
Een halve rode ui
Anderhalve appel in partjes
Een chilipeper
100 ml cooking cream light
300 ml bouillon
Peper, zout, (kokos)olie

Hoe maak je het?

Snijd de halve pompoen in stukken. Ik gebruik altijd een flespompoen: overal verkrijgbaar, makkelijk te snijden en je kan ook de schil gewoon eten. Doe de stukken pompoen met de appel (in partjes) en chilipeper (in kleine stukjes gesneden) in een ovenschaal en vet alles in met wat (kokos)olie. Bestrooi met wat peper en zout.

Na ongeveer 45 minuten is het pompoenvlees zacht genoeg voor de soep. Pureer de helft van de inhoud van de ovenschaal in een blender of met een staafmixer. Snijd de andere helft in stukken.

Doe alles in een pan, voeg 100 ml cooking cream light en 300 ml bouillon toe. Kook alles even door, totdat de soep de gewenste dikte heeft. Als je de soep wat te dik vindt, voeg je nog wat extra bouillon is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *