Pompoenstamppot met andijvie en kikkererwten

Pompoenstamppot met andijvie en kikkererwten

Hier in Cambodja merk ik er niets van en loop ik in zomerse rokjes en shorts rond, maar bij jullie in Nederland schijnt het te vriezen. Brrr!

Tijd dus voor stamppot. En hoe kan het winterser dan met andijvie, winterpeen en pompoen! Andere typerende ingrediënten voor deze pompoenstamppot zijn de kruiden, waaronder de speculaaskruiden die de stamppot zo heerlijk kruidig maken. Door de kikkererwten is de stamppot lekker vullend, zoals je met een winterse vrieskou wel kunt gebruiken.

Wat heb je nodig?

Voor 1 portie zoals op de foto:

1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes
50 gr (diepvries)pompoenblokjes
200 gr kikkererwten (uitlekgewicht 130 gr)
1/4 winterpeen, in kleine stukjes
een paar handjes andijvie

1 tl kerriepoeder
1/2 tl speculaas-/koekkruiden
1/2 tl cayennepeper
peper, zout

Hoe maak je het?

Kook of stoom de zoete aardappel- en pompoenblokjes gaar. Tip: dit gaat heel makkelijk en easy in de magnetron! Dat scheelt ook nog eens afwas.

Bak de winterpeen en kikkererwten in een koekenpan aan. Laat daarna de andijvie wat slinken in de pan.

Prak de zoete aardappel, pompoen en kruiden met 1/3 van de gebakken kikkererwten fijn tot een stamppot. Roer hier vervolgens de andijvie, de wortel en rest van de kikkererwten door de pompoenstamppot heen. Houd eventueel wat kikkererwten en stukjes wortel achter om mee te garneren.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *