Quinoa-currybowl met spinazie en champignons

quinoa-currybowl

Ik ben waarschijnlijk de laatste met een foodblog en een foodinstagram die nog niet hooked was aan quinoa. Na deze quinoa-currybowl – mijn eerste quinoa-experiment een tijdje geleden – was dat wel anders!

Door de quinoa te koken in kokosmelk en currypasta kreeg de quinoa echt een heerlijke smaak. Ik hoefde daardoor niet eens echt nog kruiden of andere smaakmakers aan de groente en quinoa toe te voegen om het gerecht op smaak te brengen. Kortom: heerlijk van smaak én ook nog eens snel en simpel te maken, ideaal!

Wat heb je nodig?

Voor 3 porties:

150 gr quinoa
200 ml kokosmelk
water
groene currypasta

3 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 chilipeper
200 gr spinazie
1 bakje kastanjechampignons
1/2 puntpaprika
310 gr linzen
koriander naar smaak (optioneel)

Hoe maak je het?

Kook de quinoa in het water, de kokosmelk en de currypasta. Giet de quinoa daarna af.

Snipper het sjalotje en de knoflook en snijd de chilipeper klein. Fruit deze aan met de spinazie, zodat de spinazie slinkt. Roer dit alles daarna door de quinoa.

Snijd de champignons in stukjes en bak aan.

Snijd puntpaprika in ringen en bak aan. Bak ook de linzen aan.

Verdeel de quinoa, champignons, puntpaprika en linzen over drie schalen en klaar is je quinoa-currybowl!

Variatietip

Heb je toevallig andere groente in huis? Voeg die dan toe aan je quinoa-currybowl en varieer met de groente.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *