Vegan rode amandelpesto

vegan rode amandelpesto

Wat een welkom als je uit een koud IJsland in een tropisch Nederland thuiskomt! Ik bracht mijn eerste zondag thuis in bikini door in het park en sloot de vroege zomerdag af met een vega barbecue. Speciaal daarvoor dook ik die ochtend snel de keuken in om wat dips en sausjes te maken voor bij de barbecue. Zo maakte ik mijn favoriete tapenade van aubergine en tomaat (hier vind je het recept). Maar deze rode pesto, een nieuw en bijzonder goed geslaagd foodexperiment, was daarbij veruit favoriet! De pesto is heel snel en simpel te maken, dus ideaal voor een last minute barbecue.

Wat heb je nodig?

Voor een potje zoals op de foto:
1 tomaat
7 zongedroogde tomaten
40 gr amandelen
5 el olie (van de zongedroogde tomaten)
peper, zout en (Italiaanse) kruiden naar smaak

Hoe maak je het?

Heel simpel: pureer met je staafmixer alle ingrediënten tot een pesto! Ik pureer de rode amandelpesto niet tot een geheel gladde pesto, omdat ik het lekker vind als er nog chunky stukjes amandel in de pesto zitten.

Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *