Pestocourgetti met zalm

Pestocourgetti met zalm

 

Courgetti (met een spiraalsnijder geraspte courgette) is een makkelijke manier om wat meer groente binnen te krijgen en daarom de ideale pastavariant! Eerder plaatste ik al dit recept, maar deze pestocourgetti met zalm is zo mogelijk nog lekkerder. Het recept bestaat uit maar 4 ingrediënten en is erg makkelijk te maken.

De pesto maakte ik met avocado en is vegan (klik hier voor het recept). Dus laat de zalm weg en dit recept is ook een aanrader voor de veganistische eter!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

1 courgette
2 handen (diepvries)erwten
vegan avocadopesto (klik hier voor het recept)
zalm voor 1 persoon

optioneel: geroosterde pijnboompitten

Hoe maak je het?

Rasp de courgette met een spiraalsnijder tot spaghettipasta (‘courgetti’). Verwarm de courgetti met wat olijfolie in een grote pan op laag vuur. Verwarm de courgetti niet te snel en niet te veel, want dan worden ze wat te slap.

Verwarm de (diepvries)erwten in een pan. Voeg hieraan de avocadopesto toe en na ongeveer een minuut ook de courgetti. Roer alles goed door en schep op je bord.

Snijd de zalm in kleine stukjes en verdeel deze over de pasta. Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten toe.

Enjoy!

Pestocourgetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *