Snel en simpel: stamppot met spinazie en zoete aardappel

Gezonde stamppot met spinazie en zoete aardappel

Vanavond maakte ik voor het eerst deze gezonde stamppot met spinazie en zoete aardappelen en ik wist meteen: dit wordt een nieuwe favoriet. Dit gerecht is zo lekker en zo simpel! Ik ben altijd gek geweest op andijviestamppot met spekjes en worst, maar varkensvlees eet ik zo min mogelijk en ook aardappelen heb ik al in tijden niet meer gegeten. Zoete aardappelen natuurlijk wel! Ik heb zelfs een complete post aan deze geweldige knol gewijd (lees hier!). Ook spinazie is favoriet, dus deze stamppot was geboren!

Mijn geheime ingrediënt? Kerriepoeder! Misschien een wat vreemde smaakmaker voor een stamppot, maar geloof me: de combinatie is heerlijk!

Tip voor de veganisten: laat simpelweg het eitje weg. Ook zonder is de stamppot heerlijk!

Wat heb je nodig?

2 grote zoete aardappelen (of 3 kleine)
1 rode ui
een aantal flinke handen spinazie
1 theelepel kerriepoeder
peper, zout
1 ei

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappelen en kook ze. Kook ook het eitje.

Snipper de rode ui en fruit deze aan in een koekenpan. Bak vervolgens ook de handen spinazie mee, totdat de spinazie is geslonken.

Giet de zoete aardappelen af. Bewaar een bodempje kookvocht. Prak de zoete aardappelen met het bodempje kookvocht fijn en voeg hieraan de theelepel kerrie, flink wat zout en een snufje peper toe.

Mix de geprakte zoete aardappel met de rode ui en spinazie. Voeg het eitje toe.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *