Snel en simpel: tomatenbonenstoof

tomatenbonenstoof

Dit geweldige aardewerk pannetje vond ik vorige week op de rommelmarkt en inspireerde mij om – ondanks het zomerse weer – wat lekkere stoofpotjes met heerlijk veel veggies te bedenken. Verwacht de komende tijd dus nog wat meer van dit soort stoof- en suddermaaltijden, want ik ben helemaal fan van deze makkelijke manier om lekker veel groente binnen te krijgen.

Deze tomatenbonenstoof met Italiaanse kruiden ging gisteren de oven en daarna mijn buik in. Yummie! En omdat ik nog een half pannetje over had, had ik ook vanavond weer een koningsmaal.

Wat heb je nodig?

Voor 2-3 personen:

400 gr gepelde tomaat (in blik)
100 ml groentebouillon
1 rode ui
2 teentjes knoflook
160 gr bonenmix
1 puntpaprika
1/4 courgette (in stukjes)
1 handje cherrytomaatjes (in stukjes)
verse rozemarijn, verse basilicum, Italiaanse kruiden, peper en cayennepeper (naar smaak)
(kokos)olie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Je kan de stoof ook in een pan op het vuur maken. Laat de stoof dan een tijdje pruttelen op laag vuur.

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan een koekenpan kort met wat (kokos)olie.

Doe de gepelde tomaten uit het blik en de groentebouillon in je stoofpan. Snijd de puntpaprika, courgette en cherrytomaatjes in stukken en voeg deze toe. Voeg ook de gefruite ui en knoflook toe.

Snijd de verse kruiden fijn en voeg deze met de gedroogde kruiden toe. Roer alles nog even door. Zet de pan 20-30 minuten in de oven.

Serveer de tomatenbonenstoof met rijst of brood. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *