Spinazieamandeltapenade

Vegan dinner date met de allerliefste @lauraestherpearson šŸƒšŸ˜Š

A photo posted by Maartje šŸ’‹ (@healthymaartje) on

Een geheel plantaardige maaltijd maken, is dat moeilijk? Absoluut niet! MetĀ simpeleĀ tapenades, sauzen en hummus heb je al snel een heerlijke maaltijd op tafel. Zo ook met dezeĀ spinazieamandeltapenade die ik met een vriendin bedacht. Wij gebruikte de tapenade als pastasaus bij onze gele courgettiĀ en broccoli.

Wat heb je nodig?

Ā± 80 gr amandelen
Ā± 150 gr verse spinazie
400 gr kikkererwten
4 el sap uit het blik kikkererwten
3 el witte tahin
1 knoflookteentje
peper, zout
citroensap

Hoe maak je het?

Vermaal de amandelen in bijvoorbeeld de blender fijn. Er mogen nog wat stukjes in zitten.

Doe de vermaalde amandelen met de spinazie, kikkererwten (+ 4 el sap), tahin, knoflook en citroensap in een kom en mix met een staafmixer tot je spinazieamandeltapenade. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveertip

Snijd een kleine broccoli in kleine roosjes. Wok deze in kokosolie met wat peper, zout en komijn. Snijd ondertussen een gele courgette met een spiraalsnijder tot courgetti (courgettespaghetti). Wok ook de courgetti even aan (niet te lang, alleen om het op te warmen). Serveer met je spinazieamandeltapenade.

Follow my blog with Bloglovin

Spinazieamandeltapenade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *