Spinaziekikkererwtenburgers

spinaziekikkererwtenburgers

Zeker nu de zomer en het barbecueseizoen aangebroken lijkt te zijn, sta ik weer te springen om burgers. Gezonde burgers dan natuurlijk! Deze spinaziekikkererwtenburgers maakte ik van – hoe raad je het – kikkererwten en spinazie, een gouden combi. De chilipeper geeft wat extra pit aan de burger!

Heb je meer burgers gemaakt dan je op kan? Vries ze in en je hebt op een ander moment een makkelijke maaltijd!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 spinaziekikkererwtenburgers:
600 gr kikkererwten (uit blik)
3 flinke handen spinazie
1/2 chilipeper
1 ei
50 gr havermoutmeel
kruiden naar keuze (ik gebruikte paprikapoeder, knoflookpoeder, een snufje komijn, peper, zeezout)

Hoe maak je het?

Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de chilipeper in kleine stukjes.

Pureer vervolgens de erwten, spinazie en chilipeper met een staafmixer. Voeg het ei en havermoutmeel toe. Het hoeft geen gladde massa te zijn; het is niet erg als er nog hele kikkererwten of stukken spinazie in je burgers zitten.

Vorm hiervan 10 burgers. Bak deze met (kokos)olie in een koekenpan tot ze stevig en ietwat bruin zijn. Wil je de burgers op de barbecue leggen? Bak ze ook dan voor in een pan, maar net niet helemaal gaar. Leg ze daarna op de barbecue.

Serveertip

Serveer de spinaziekikkererwtenburgers zoals op de foto op een speltbroodje met spinazie en tomaat en maak er zoete aardappelpatat bij (hier lees je hoe je de patatjes maakt).

Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

spinaziekikkererwtenburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *