Vegan avocadopesto

Vegan avocadopesto

Vegan pesto? Yes! Vervang de kaas door een avocado en je hebt een vegan pestovariant. Ik gebruikte voor de variatie amandelen in plaats van de gebruikelijke pijnboompitten.

Je hebt de avocadopesto in een paar minuten op tafel, dus – veganist of niet – eigenlijk is er geen reden om pesto nog kant en klaar in potjes te kopen! Zeker niet als je net zo gek bent op pesto als ik: vooraf als dip met komkommer of wat brood, op brood met wat gerookte zalm of kip, als saus voor je pasta..

Wat heb je nodig?

1/2 avocado
30 gr amandelen
een flinke hand verse basilicum
1 à 2 eetlepels amandelmelk
knoflook (poeder)
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Haal de avocado uit de schil en prak de avocado fijn.

Voeg de amandelen, basilicum en amandelmelk toe. Mix met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de knoflook, peper en zout naar smaak toe aan de avocadopesto et voila.. Enjoy!

Serveertip

Ik verwerk deze pesto graag in mijn courgetti met zalm. Het recept vind je hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *