Snel en simpel: witlofpasta

Witlofpasta

Koken met seizoensgroente is niet alleen goed voor je portemonnee (en voor het milieu), maar groente is in zijn eigen seizoen natuurlijk ook veel lekkerder. Op dit moment liggen de winkels weer vol met witlof, dus maakte ik deze witlofpasta met spinazie, een eigen variatie op het recept voor deze gnocchi met witlof!

Ik heb zelden een recept gemaakt dat zo snel klaar is. In de tijd dat je de (volkoren) pasta kookt, snijd je de witlof en bak je deze met de spinazie.  In ongeveer 10 minuutjes ben je al klaar, ideaal!

Ben je overigens geen fan van witlof of wil je eens variëren? Vervang de witlof door kastanjechampignons, ook heerlijk!

Wat heb je nodig?

2 stronkjes witlof
2 handjes spinazie
3 à 5 eetlepels ricotta*
volkoren pasta voor twee personen
kruiden (ik gebruikte tijm, Italiaanse kruiden, peper en zout)
walnoten als topping (optioneel)

* Voor de witlofpasta op de foto gebruikte ik 5 eetlepels, maar ik zou zelf een volgende keer wat minder ricotta toevoegen.

Hoe maak je het?

Kook de pasta.

Snijd ondertussen de witlofblaadjes in stukjes. Bak deze met de spinazie aan in een pan, totdat de spinazie goed geslonken is. Zet het vuur uit. Voeg hieraan de gekookte pasta, de kruiden en de ricotta toe. Roer alles goed door en klaar is je witlofpasta!

Serveer de pasta eventueel met wat walnoten.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *