Frisse witte bonenhummus met limoenrasp

witte bonenhummus

Wat ik het meest dacht te missen bij een gezonde levensstijl, waren allerlei lekkere dipjes en sauzen. Dat bleek wel anders te zijn! Inmiddels heb ik een aparte categorie dips en tapenades op deze site en ontdek ik steeds meer mogelijkheden. Zo wees een vriendin me erop dat je hummus niet alleen van kikkererwten, maar in principe van alle bonen en peulvruchten kan maken. Sterker nog: een hummus van witte bonen is een stuk romiger dan van kikkererwten! Deze frisse variant is door de korianer en limoen lekker zomers en maakte ik dus ook voor bij de barbecue. Hieronder lees je mijn recept!

Wat heb je nodig?

1 limoen
1 pot witte bonen
verse koriander
2 el tahin
peper, zout

Hoe maak je het?

Rasp de schil van de limoen. Houd de limoenrasp apart.

Mix de witte bonen, koriander, tahin en het sap van de limoen met peper en zout naar smaak in een kom. Pureer tot een witte bonenhummus. Mix met de hand de limoenrasp hierdoor.

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *