Pasta met witte bonenpesto

Pasta met witte bonenpesto

Hmmmm, how I love pasta!

En pasta en pesto is natuurlijk een perfecte combinatie. Ik heb al vaker recepten voor rode én groente pesto geplaatst (klik hier!), maar er was er nog niet een variant zo groenterijk (en dus zo gezond!) als deze variant met witte bonen. Kortom: we hebben hier weer te maken met een flinke dosis hidden veggies!

Deze pasta is overigens voor twee personen, dus je houdt nog flink wat witte bonenpesto over. Heerlijk als dip, op brood of een wrap, op een pizza..

Wat heb je nodig?

Voor de witte bonenpesto:
1 pot witte bonen (bijvoorbeeld deze)
3 handen basilicum
3 teentjes knoflook
1 el chiazaad’
2 el pijnboompitten
peper en zout naar smaak
een paar scheutjes water (eventueel)

Voor de pasta voor 2 personen:
(volkoren- of spelt)pasta voor 2 pp
1/2 broccoli
een handvol (diepvries)erwten
gerookte kipfilet voor 2 pp
3/4 bakje kastanjechampignons
(kokos/olijf)olie om in te bakken
(geroosterde) pijnboompitten

Hoe maak je het?

Die alle ingrediënten voor de witte bonenpesto in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een pesto. De pesto hoeft niet helemaal glad te zijn, maar als de pesto te dik blijft, voeg je een paar scheutjes water toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Geen staafmixer (die van mij is helaas stuk)? Maak de pesto in de blender (dan moet je zeker wat scheutjes water toevoegen).

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Bak met de erwten in een pan. Snijd de kastanjechampagnons in grove stukken en voeg toe.

Roer hier de witte bonenpesto doorheen. Hoeveelheid naar smaak! Serveer met de pasta en garneer met de (geroosterde) pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

witte bonenpesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *