Zalmtompoucen

zalmtompoucen

Deze tompoucen met courgette, avocado, zalm, pijnboompitten en een sausje van roomkaas, citroen en dille had ik in 15 minuten op tafel en doen echt watertanden! En zien ze er niet feestelijk uit? Dit kan je makkelijk aan je gasten serveren. Snel en simpel en koud te serveren, dus ook vooraf te maken!

Wat heb je nodig?

Voor 3 zalmtompoucen:

3 plakjes bladerdeeg
gerookte zalm (hoeveelheid naar keuze)
1/3 courgette
1 kleine avocado
1 el pijnboompitten
1 1/2 el roomkaas (light)
een scheutje citroensap
1/2 el dille
peper, zout
optioneel: 1 eigeel

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd deze door de helft. Prik steeds één van de twee helften in met een vork. Optioneel: bestrijk de niet ingeprikte helften met eigeel, zodat deze mooi goudbruin kleuren in de oven.

Snijd de courgette in dunne plakjes. Bestrooi met zout. Leg de courgetteplakjes en de bladerdeegplakjes op je bakplaat en bak in de oven (zo lang als op het pakje bladerdeeg als tijd staat aangegeven).

Rooster ondertussen in een pan de pijnboompitten. Klop de roomkaas los met een scheutje citroensap, dille, peper en zout. Snijd de avocado in dunne plakjes en bestrooi met peper en zout.

Haal de bladerdeeg en courgetteplakjes uit de oven. De helft van de bladerdeegplakjes is dunner gebleven; dit zijn de bodems. Bestrijk deze plakjes met het roomkaasmengsel. Leg hierop de courgette, vervolgens de avocadoplakjes en de zalm.

Top met nog wat roomkaas en de geroosterde pijnboompitten. Leg de overige bladerdeegplakjes hierop en klaar zijn je zalmtompoucen. Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *