Zoete aardappelpompoenpuree

zoete aardappelpompoenpuree
Veggies, veggies, veggies! Soms heb je van die dagen dat je alleen maar vette patatjes met dikke klodders majo naar binnen wil schuiven en andere dagen kan je niet genoeg krijgen van groente. Dit recept voor zoete aardappelpompoenpuree is ideaal voor zo’n groentedag! Want hoewel ik soms onwijs veel zin heb in bergen broccoli, eet ik op mijn veggiedagen liever wat meer creatieve en vullende groenterecepten zoals deze puree.

Deze puree is typisch herfstig van smaak met twee van mijn favoriete groentesoorten – zoete aardappel én pompoen – en flink wat koek-/speculaaskruiden. Die combinatie klinkt misschien wat vreemd, maar de kruidige smaak van koek-/speculaaskruiden combineert juist perfect met de herfstige pompoen en zoete aardappel. Het was voor mij weer een nieuw kruiden- en smaakexperiment, maar wat een voltreffer!

En wie nog meer inspiratie nodig heeft voor zijn groentecravings? Check deze recepten met 100% groente of dit overzicht van volledig plantaardige recepten!

Wat heb je nodig?

1 zoete aardappel
een gelijke hoeveelheid pompoen
een flinke scheut kokosmelk
een handvol kastanjechampignons
pompoen- en/of zonnebloempitten
koek-/speculaaskruiden, paprikapoeder, cayennepeper, currypoeder, peper en zout
(kokos)olie om in te bakken

Tip: maak het jezelf makkelijk en gebruik diepvriespompoen, zodat je geen pompoen hoeft schoon te maken en in stukjes te hakken!

Hoe maak je het?

Kook de zoete aardappel en pompoen gaar. Giet af en voeg de kokosmelk, flink wat koek-/speculaaskruiden en currypoeder en paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper naar smaak toe.

Blend met de staafmixer tot een puree. Proef even en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe. Doe de zoete aardappelpompoenpuree op een bord of in een schaaltje.

Bak de champignons en pompoen- en/of zonnebloempitten in een pan met kokosolie. Serveer de champignons en pitten over de puree.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *