Zuid-Amerikaanse empanada’s

empanada's

Heb je wel eens empanada’s gegeten? Ik ben er dol op. Binnen no time brengen deze pasteitjes me terug naar mijn reis door Argentinië en Chili in 2013. Daar at ik ze bijna iedere dag!

Je hebt meerdere varianten. Pollo (kip), carne (rundvlees), jamon (ham), queso (kaas) of een combinatie daarvan zie je het meest. Omdat ik dol ben op veggies, maakte ik een variant met allerlei groente. Ik gebruikte naast de basis van sjalot, knoflook en champignons paprika, erwtjes en linzen, maar alle combinaties zijn mogelijk. Ideaal om je groenterestjes een goede bestemming te geven!

Ik voegde er wel een beetje kaas aan toe, maar als je plantaardig eet, laat je dit weg en heb je vegan empanada’s.

Wat heb je nodig?

8-10 velletjes taartdeeg uit de diepvries
1 sjalot
2 teentjes knoflook
een handje (kastanje)champignons
2 el olijventapenade of fijngehakte olijven
4 el geraspte kaas (optioneel)
1 eigeel om de empanada’s mee te bestrijken (optioneel)
groente naar keuze, ik gebruikte stukjes paprika, erwtjes en linzen

Hoe maak je het?

Haal de plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries om ze te laten ontdooien.Verwarm je oven voor op 200 °C.

Snipper de knoflook en het sjalotje en fruit dit aan in de pan. Snijd ook de andere groente klein en meng in een kom met de olijven(tapenade) en eventueel de geraspte kaas.

Snijd een rondje uit iedere plak taartdeeg. Ik deed dit met een schaaltje waarvan de randen bijna iedere rand van het taartdeeg raakte.

Vul ieder rondje met de groentevulling en vouw deze dubbel. Duw de randen op elkaar. Gebruik eventueel een vork om de randjes stevig op elkaar te drukken, dan krijg je ook nog eens een leuk kartelrandje.

Klop eventueel een eidooier los om de empanada’s mee te bestrijken. Dan kleuren ze mooi goudbruin in de oven.

Bak tot slot je empanada’s op een bakplaat ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

empanada's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *