Recepten

MAALTIJDEN

ONTBIJT

Het ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Ken jij ook van die mensen die vaak vergeten te ontbijten? Ik kan me daar nou echt niets bij voorstellen! Ik neem juist altijd de tijd voor mijn start van de dag. Die motor moet uiteindelijk wel ergens op draaien!

Ontbijt met pannenkoeken

ONTBIJT

LUNCH

Hoewel ik ook wel eens gezond broodbeleg of een salade mee naar mijn werk neem, komen mijn doordeweekse kantoorlunches meestal neer op heerlijke oer-Hollandse boterhammen. Dat maakt het des te leuker om op vrije dagen of als ik thuis werk goed uit te pakken tijdens de lunch!

gezond broodbeleg: avocado, hummus, ei, veggies

LUNCH

SNACKS

Ik kan absoluut niet zonder mijn ochtend- en middagsnacks en ben dol op koekjes, muffins, taart, chocola.. Dat zou dus helemaal mis kunnen gaan, maar dat hoeft niet meer sinds ik mijn gezonde snacks heb ontdekt! Koekjes, muffins, taart

havermoutkoekjes

SNACKS

DINER 

Nog meer dan met lunch en ontbijt, kan je met je diner goed uitpakken en variëren! En weet je wat zo makkelijk is? Vrijwel al je favoriete gerechten zijn er ook in een gezonde variant. Pasta, gezonde pizzaburgers.. nom nom!

Pizza alla Norma van bloemkool

DINER

 

CATEGORIEËN

 VEGA

Eet je vegetarisch? Of wil je eens een dagje zonder vlees? Dan kan je in deze categorie je hart ophalen, want toevallig zijn veel van mijn recepten zijn vegetarisch. Toevallig, want ik eet zelf niet vegetarisch, maar omdat ik in mijn eten zo de focus leg op groente, worden mijn maaltijden ‘per ongeluk’ vega.

courgettelasagne

VEGA

VEGAN

Eten zonder vlees, vis, kip, maar ook zuivel, ei en honing. Vegan is hip! Dat verbaast natuurlijk niet in deze tijd waarin steeds meer mensen zich bezig houden met gezonde voeding. Een een volledig plantaardig dieet boordevol groente spreekt natuurlijk wel aan!

chocokokosballetjes

VEGAN

SAPJES & SMOOTHIES

Extra groente nodig? Drink your veggies! Spinazie en rode biet kan je niet alleen als hidden veggies in je baksels en maaltijden verstoppen, maar ook in je smoothie. En natuurlijk ben ik – vooral in de zomer of bij een uitgebreid ontbijtje – dol op zoete fruitsmoothies.

Banaansinaasappelsmoothie

SAPJES & SMOOTHIES

DIPS & TAPENADES

Sausjes, dips, slagroom en tapenades zijn vaak de o zo lekkere, maar ongezonde boosdoeners in gerechten. Helemaal niet nodig! Van de meeste sauzen zijn talloze gezonde en even lekkere varianten denkbaar. Ja, zelfs van je geliefde slagroom voor op je appeltaart!

vegan rode pesto

DIPS & TAPENADES

100% GROENTE

Veggies, veggies, veggies! Heb je de groenteafdeling van jouw supermarkt de laatste dagen verwaarloosd? Heb je even een vitamineboost nodig? Sla dan even een goede portie groente in met deze recepten die bijna of helemaal uit groente bestaan.

pastacourgitte met tomaatjes en basilicum

100% GROENTE