Foodies in Rotterdam: de Aziatische keuken

Als er geen plek meer binnen is, eten wij wel buiten! šŸ˜‰ #thaifood

A post shared by Maartje šŸ’‹ (@healthymaartje) on

Oh, how I love Asian food! Tijdens mijn reis door Cambodja, Laos, Thailand en Myanmar in januari en februari 2017 at ik het lekkerste Aziatische eten. Curries, springrolls, noedels, soepjes.. hmmmm!

Dat heerlijks eetĀ ik natuurlijk ook graag thuis! En niet alleen vanuit mijn eigen keuken (hier vind je wat van onze Aziatische recepten), maar juist op die plekjes waar Aziatische chefs je even in AziĆ« doen wanen. Uiteraard hebben we in multicultureel Rotterdam genoeg van dat soort dinerspots. Ik geef je graag mijn favorieten!

Ik heb het geluk dat een vriendin en haar Thaise vriend maar wat graag Thais koken. Ik ben op dat punt dan ook wel een beetje verwend Ć©n ikĀ heb hun tips kunnen gebruiken om de beste Thaise plekjes te vinden. Hun favoriete plek in Rotterdam is Yam Thai (Straatweg 65, website), in de wijk Hillegersberg. De curries zijn echt heerlijk, maar kijk alsĀ Hollander welĀ uit met de rode pepers in bijvoorbeeld de papajasalade.

Deli Bird op Katendrecht is echt een omweg waard!

Een andere ThaiseĀ favoriet van mij ligt ook buiten het centrum: Deli Bird op Katendrecht (Delistraat 44A-46 C, website). Deze tent zit echt altijd vol. En geloof me, deze spot is zeker een omweg waard. Niet alleen omdat Katendrecht upcoming en heel erg gezellig is of omdat de wandeling naar Deli Bird over de Wilhelminapier en de Rotterdamse brug “De Hoerenloper” zo tof is, maar voor echt het allerlekkerste Thai food van Rotterdam. Zowel bij Yam Thai als bij Deli Bird kan je ook afhalen, aanrader!

Yessss, Thai food! šŸ˜€ #iloveasianfood #sundaychillday

A post shared by Maartje šŸ’‹ (@healthymaartje) on

Bij een afhaalchinees ben ik al jaren niet meer geweest, maar de echte Chinese keuken is daar dan ook niet mee te vergelijken. In Rotterdam vind je tal van authentieke Chinese restaurants, maar ook originele spots zoals het modern ChineseĀ restaurant Chung (Noordmolenwerf 171, website). In houten paviljoen in het midden van een klein grachtje bij de Meent kan je dit restaurant vinden. Hier eet je Chinese gerechten met een westerse twist. Chung wordt vooral geroemd om zijn fenomenale pekingeend. Ga hier dus vooral niet eten zonder in ieder geval een gang met eend te hebben geproefd! Meer weten? Lees mijn verhaal op HTSPT Rotterdam!

Bij Chung eet je Chinese gerechten met een westerse twist!

Wie graag Vietnamees eet, kan terecht bij bijvoorbeeld het Vietnamese Little V (Grotekerkplein 109, website).Ā  Kies bij Little V voor het maak-je-eigen-springrollsmenu (vanaf 2 personen), heerlijk Ć©n leuk om te doen! EnĀ  voor wie thuis een keer springrolls wilt maken? Hier lees je hoe. Bij Little V hebben ze overigens ookĀ heerlijke home-made iceteas (op verzoek ook zonder de mierzoete suikersiroop) op het menu staan. Little V heeft ook een vestiging in Den Haag. Meer lezen over Little V? Lees mijn artikel op HTSPT Rotterdam!

Meer authentiek is het kleine Deli Tasty (Meent 40, website), waar ik graag verse springrolls eet, slurp van een pho-soep of geniet van een banh xeo pannenkoek. De home-made hoisinsaus die je bij deĀ springrolls krijgt, is echt de beste.Ā Ook kan je hier je eigen rijst- of noedelgerecht samenstellenĀ (check hiervoor de achterkant van het menu). Afhalen kan je bij Deli Tasty ook!

De home-made hoisinsaus die je bij Deli Tasty bij je springrolls krijgt, is echt de beste.

Tot slot nog een uitstapje naar de Japanse noedelsoep: ramen! Ik ben sinds kort een groot fan van dit gerecht waarop zo veel variaties nodig zijn. Waar je de lekkerste ramen vindt? Bij het vrij nieuweĀ Takumi (West-Kruiskade 9B)Ā ofĀ Hinoki achter de Markthal (Keizerstraat 52, website). Beide spots richten zich volledig op ramen (al kan je er ook een of twee andere gerechten bestellen, als je – hoe is het mogelijk – niet van ramen houdt). Een heerlijke sidedish zijn de gezouten sojaboontjes! Takumi zit sinds de opening meestal bomvol en heeft een rij voor de deur. Een alternatief is dan Set, aan de overkant van de straat (West-Kruiskade 10B, website).

De Aziatische keuken bij Chung

Chinees met een westerse twist bij Chung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *