Foodies in Rotterdam: Backyard

Rotterdam heeft er weer een healthy hotspot bij! En wat voor een: bij Backyard kan je middenin het centrum de hele dag terecht voor allerlei veganistisch lekkers. Food friend Saskia en ik mochten langskomen voor de pre-opening om te proeven van de veganistische menukaart.

Yunlai Ye en Wiwi Cao kennen we van The Tea Lab, waar we al regelmatig te vinden zijn voor de fijnste kopjes thee, lekkerste lunches en gezondste high teas. The Tea Lab is zo’n groot succes dat het een beetje uit zijn jasje groeit. Yunlai en Wiwi wilden een nieuwe stap maken en besloten vlakbij een grote broer op te zetten. Aan de Korte Hoogstraat vonden ze hun droompand; het budget om dit naar wens te verbouwen hadden ze met hun aansprekende formule binnen een paar uur via crowdfunding bij elkaar. Een jaar na de eerste dromen van een grote broer voor The Tea Lab is Backyard al klaar om zijn deuren te openen!

Het concept is simpel: een groene oase in het hart van de stad met heerlijke veganistische gerechten. Vegan, ja! Yunlai en Wiwi zijn zelf geen veganisten, maar ze eten – net als ikzelf – niet zoveel vlees. Ze vinden het jammer dat de menukaarten van de meeste restaurants zich daar niet voor lenen. Als vegetariër ben je al snel aangewezen op een geitenkaassalade en voor de veganist moet vaak iets los van de kaart in elkaar worden gedraaid. Backyard besloot het anders te doen en dit principe juist om te draaien! De hele kaart van Backyard is veganistisch, maar je hebt de optie om bijvoorbeeld een plakje bacon of een eitje op je burger toe te voegen. Ook heel leuk: je koffie (een speciale Backyard-blend van Giraffe-koffie) met melk kan je vegan drinken en dit keer zonder extra te moeten betalen voor je haver- of amandelmelk!

Veel plantjes, vintage meubels én een binnenboom met schommel als kunstwerk.

En die groene oase? Backyard is een heerlijk hippe plek met veel plantjes, vintage meubels én een binnenboom met schommel als kunstwerk. De ruimte bestaat uit meerdere delen. Voorin vind je fijne lunchtafels, in het midden een hoekje met leuke zitjes en een soort troon en achterin zijn de bar en een zeven meter lange, fluwelen loungebank waar je tussen de kussens met vossen kan neerstrijken voor een cocktail. En dan is er nog een bovenverdieping! Daar vind je een ruimte die je kan huren voor een vergadering of workshop, maar vooral veel eettafeltjes onder een hemel van lichtjes. En let vooral op de details! Een kunstenaar is helemaal losgegaan op de subtiele graffitikunstwerken die je overal op de muur en het plafond ziet. Zo hebben wij veel vogeltjes en een prachtige graffiti-kat gespot!

Bij Backyard staan twee geweldige opties voor shared dining op de kaart.

Terug naar het menu: wat aten we bij de pre-opening? We begonnen met een fijn borrelplateau met dips en kregen vervolgens enorme schalen met lekkers geserveerd. Bij Backyard staan twee geweldige opties voor shared dining op de kaart. We mochten zowel de Mexican platter als de Indiase versie met curry’s proeven. Yummie! Natuurlijk kan een vegan burger bij Backyard niet ontbreken. Zo lekker, daar zul je vleeseters echter niet over horen klagen! We sloten ons diner af met wat sweet stuff: een chocomousse en een zoete karameltraktatie met bananenbrood.

Het is allemaal even lekker! En dat in de ontspannen sfeer en een prachtige inrichting. En middenin het centrum dus. Wij zijn ervan overtuigd dat Backyard vanaf de opening in mei stampensvol zal zitten, en zeker niet alleen met veganistische eters!

Wie? Backyard
Wat? Ontbijt, lunch, borrel, diner & drankjes
Wanneer? Nu alvast de ‘soft opening’, vanaf mei officieel geopend
Waar? Korte Hoogstraat 14, Rotterdam
Social? Site, instagram & facebook

Backyard | Healthy hotspot | Foodies in Rotterdam

Backyard | Healthy hotspot | Foodies in Rotterdam

Backyard | Healthy hotspot | Foodies in Rotterdam

Backyard | Healthy hotspot | Foodies in Rotterdam

Backyard | Healthy hotspot | Foodies in Rotterdam

Backyard | Healthy hotspot | Foodies in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *