Foodies in Boedapest

Warme chocolademelk Boedapest
De afgelopen paasdagen was ik in Boedapest! Niet alleen een prachtige stad, maar ook een plek waar je als foodie goed je slag kan slaan. Uiteraard zijn goulashsoep en palicsinta (pannenkoeken met chocoladesaus, oh my!) Hongaarse klassiekers en houden de Hongaren duidelijk van bijzondere smaakjes in hun koffie en chocolademelk (kokos!), wij waren vooral erg blij met de vele koffietentjes en – weer of geen weer – terrasjes all around town. Ook aten wij de heerlijkste taartjes op de mooiste locaties en hadden we de beste burgers ever. Uiteraard deel ik graag wat adresjes van de hotspots die bij ons favoriet waren!

Alexandra Bookcafe Boedapest

Alexandra Bookcafé

Tuning Bar & Burgers

De bediening was top en in deze hippe tent waanden we ons even thuis in Rotterdam, maar vooral: oh my, wat waren de burgers hier heerlijk! Voor 1950 tot 3400 HUF (ongeveer € 6,20 tot € 11,80) eet je hier burgers van lam tot vega. Wij kozen voor de Juicy Burger en Smoky Burgers. Aanraders!

Adres: Akácfa utca 45, Boedapest (website)

Taartjes bij Alexandra Bookcafé

De lekkerste taartjes in de mooiste omgeving? Ga naar Alexandra Bookcafé! Waar je eerst denkt gewoon een grote boekhandel binnen te stappen, zal het prachtige bookcafé je verbazen op het moment dat je op de eerste verdieping komt. Bij Alexandra eet je je taart in stijl!

Adres: Andrássy út 39, Boedapest

Burgers in Boedapest

Tuning Bar & Burgers

Dinnerdate bij Aszu Etterem

Wil je ’s avonds een keer wat uitpakken? Ga eten bij Aszu Etterem! Je betaalt iets meer dan voor bijvoorbeeld een burger, maar dat is het zeker waard. De bediening was allervriendelijkst, de originele sfeer met livemuziek was top en het eten was verrassend en erg lekker. De keuken wordt omschreven als modern Hongaars. Zo aten wij een heerlijke appelpompoensoep (ja ja, een favoriet!) en gevulde kip met spruitjes, yummie!

Adres: Sas utca 4, Boedapest (website)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *