Foodies in Reykjavik

Foodies in Reykjavik: lasagna bij Kaffi Vínyl

Lasagna bij Kaffi Vínyl

Afgelopen zaterdag kwam ik terug van mijn vakantie uit IJsland. Wat een prachtig en indrukwekkend land. De natuur is werkelijk overdonderend! De vakantie werd afgesloten met twee dagen in hoofdstad Reykjavik en nu ik met een vriendin met een healthy én vegan lifestyle op pad was, hebben wij natuurlijk wat eettentjes geprobeerd die in dit straatje passen. Deze drie eettentjes zijn wat ons betreft echt aanraders!

Heart Garden

Heart Garden lijkt qua inrichting misschien meer op een ijssalon, maar dit vegetarisch restaurantje net naast de hoofdstraat van Reykjavik is een geweldig lunchtentje! Het concept is simpel: er staan iedere dag twee opties op het menu en bij de bar zijn daarnaast nog allerlei heerlijke taartjes en lekkernijen te vinden. De menuopties zijn altijd vegetarisch en minstens één daarvan is veganistisch. Wij lunchten hier met spinaziewortelsoep en deelden daarna de heerlijkste worteltaart en een vegan brownie. Laat je niet weerhouden door de blauwe ijssalonlook; het restaurantje zat zelfs in low season gezellig vol.

Adres: Klapparstígur 37, Reykjavik (website)

Foodies in Reykjavik: taartjes bij Heart Garden

Taartjes bij Heart Garden

Kaffi Vínyl

Kaffi Vínyl is het eerste veganistische restaurant van IJsland. De menuopties zijn niet erg omvangrijk, maar dat is doorgaans juist een goed teken. De lasagna met salade en rode pesto on the side is bijzonder vullend en wat ons betreft zeker een aanrader, maar ook de verschillende sandwiches zijn flinke maaltijden. Ze serveren daarnaast biologische en originele sapjes en drankjes. Het publiek was erg divers: van de hippere jongeren van Reykjavik tot hele gezinnen.

Adres: Hverfisgata 76, Reykjavik (facebookpagina)

Café Babalu

Bij dit café in één van de hoofdstraten van Reykjavik dronken wij een warme chocolademelk en chai thee om ons even op te warmen. De patchworkinrichting is als dat van een strandjutter: vol, kleurrijk, divers en gezellig. Hoewel wij het bij een drankje hielden, zagen de borden die we voorbij zagen komen, er veelbelovend uit. De kleurrijke setting alleen al maakt het de moeite waard om bij een bezoek aan Reykjavik hier binnen te stappen.

Adres: Skólavördustígur 22a (website)

Foodies in Reykjavik: spinaziewortelsoep bij Heart Garden

Spinaziewortelsoep bij Heart Garden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *