Foodies in Rotterdam: healthy, vega & vegan lunch

Eet je vega, vegan, glutenvrij, healthy of heb je een allergie? Geen probleem, er zijn  in een hipsterstad als Rotterdam natuurlijk ook zat lunchspots waar ook jij zonder problemen terecht kan!

Picknick

Picknick (Mariniersweg 259, website) zit een beetje verstopt aan de Mariniersweg met een klein terras aan de achterzijde, maar de zoektocht is het zeker waard. Picknick is niet alleen lekker knus ingericht, je vindt er ook zeven dagen in de week de lekkerste healthy ontbijtjes en lunches. Ik was zelf verkocht bij een bloemkoolcouscous met aubergine en pompoen, maar de ontbijtjes op het menukaart zien er ook heerlijk uit. Alle gerechten zijn overigens ook mee te nemen!

Ik was bij Picknick verkocht bij een bloemkoolcouscous met aubergine en pompoen

Mr Salad

Iets verderop vind je sinds kort Mr Salad (Goudsesingel 235a, website). Deze spot is erg minimalistisch ingericht – wit, groen en hout – en heeft een open werkstation, zodat je precies kan zien hoe jouw salade en sapjes worden gemaakt. Want verse salades en sapjes, dat is waarvoor je naar Mister Salad komt. Op het menu staan een aantal saladesuggesties, maar je kan ook helemaal losgaan en zelf je favoriete lunch samenstellen. Je kiest voor een basis – wrap of salade – en vervolgens je proteïne, veggies en ander lekkers en tot slot je topping en dressing. Als dit je te veel keuzestress oplevert – de mogelijkheden zijn echt eindeloos! – dan kies je ook makkelijk voor een van de suggesties op het menu. Wil je thuis aan de Mr Salad? Je kan ook de gerechten ook online bestellen of je salade afhalen, hoe makkelijk!

#Repost @healthymaartje ・・・ Veggies, veggies, veggies als lunch bij @mister.salad! 🍃 #veggiesforthewin

A post shared by Mr. Salad (@mister.salad) on

The Tea Lab

Bij thee hoort natuurlijk taart en ook daarin is de keuze bij The Tea Lab reuze

Heerlijke taartjes, healthy salades en fijne theetjes? The Tea Lab (Westewagenstraat 80, website) heeft alles waar ik zo gek op ben! Bij deze gezellige en vooral relaxte spot met posters en kratjes aan de muur, eenvoudige schoolstoelen en bloemen van Bloomon kom je natuurlijk vooral voor de thee. Bij The Tea Lab wordt zeker ook koffie geschonken – inclusief schattige paashaasmelkwolkjes tijdens Pasen – maar de naam van deze spot maakt al duidelijk dat je hier vooral als theeliefhebber je hart op kan halen. Je hebt hier de keuze uit eindeloos veel theesmaken én zelfgemaakte ice teas. Bij thee hoort natuurlijk taart en ook daarin is de keuze reuze. Meerdere taartjes proberen? Ga eens voor de high tea! Ze zijn er net als de thee in allerlei soorten en maten – vegan, als brunch, glutenarm – en in de zomer kan je er ook terecht voor een High Iced Tea. Al het lekkers wordt op een groot rond dienblad met een vrolijk bloemetje op je tafel gereserveerd, echt een traktatie! Je bent hier misschien in het theeparadijs belandt, maar laat The Tea Lab nou vooral tijdens lunchtijd echt bruisen. Je luncht hier met lekkere sandwiches, healthy salades en huisgemaakte soepen. De sandwich met hummus & veggies en de couscoussalade vind ik zo lekker dat ik deze inmiddels ook vaak thuis maak.

Vegan sandwiches met hummus & veggies bij The Tea Lab

Vegan sandwiches met hummus & veggies bij The Tea Lab

Bertmans

Iets buiten het centrum vind je Bertmans (Zaagmolenkade 15, website). Sinds kort kan je hier ook ’s avonds terecht, maar Bertmans is vooral bekend als heerlijke lunch – en ontbijtspot. Met een heerlijke\ terras en hip, industrieel interieur zit je hier heerlijk relaxed aan de healthy dishes van Bertmans. De meeste opties op de menukaart zijn hartstikke gezond en barsten van de groente. Er zijn bovendien talloze opties glutenvrij en vegan! Denk aan boekweitpannenkoekjes, spelttoast met ei en avocado en risotto met kappertjes en munt. Yup, hier krijg je zeker trek van!

Baker & Moore

Bij Baker & Moore stel je via het #createityourself menuzelf je favoriete sandwich of salade samen

Tot slot mag ik dit rijtje Baker & Moore (Westblaak 147, website) natuurlijk niet ontbreken. Via het #createityourself menu kan je zelf je favoriete sandwich of salade samenstellen en hierbij heb je ook de keuze voor spelt- en glutenvrijbrood en allerlei vegan opties. Je kan hier op het – ietwat krappe – terras van het middagzonnetje genieten of tijdens je lunch een spelletje uit de kast halen. Ook een aanrader is de vegan, raw high tea bij Baker. Hiervan heb ik al twee keer mogen genieten en dit is me toch lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *