Lot & Daan

Yes, there’s a new kid in town – eigenlijk twee zelfs – en ze serveren ook nog eens healthy ontbijtjes, lunchgerechten, borrelplankjes én early dinner: Lot & Daan! Nasstassia en ik mochten komen proeven bij deze nieuwkomer en genoten op een zaterdagochtend van een fijne gezonde brunch.

Op het Gelderseplein bij de Oude Haven vind je sinds dit najaar het hippe én healthy Lot & Daan. De oprichters – Lot en Daan dus – hebben via crowdfunding de nodige financien verzameld om deze ultrahippe hotspot te openen. Lot heeft een horeca-achtergrond; Daan is met het restaurant een heel nieuwe richting ingeslagen. De twee kennen elkaar van hun werk bij een bureau waarvoor ze nieuwe horecaconcepten ontwikkeld. Ze besloten samen hun eigen plek te beginnen.

Het interieur van Lot & Daan is met zijn muurschildering, schommels en binnenboom hipper dan hip!

Een langgerekte tafel, op iedere tafel een cactusje, een binnenboom, een huiskamerhoekje met leren bank en twee schommels voor kleine én volwassen kinderen. Het interieur van Lot & Daan is hipper dan hip. De inrichting blijkt het werk van Lot te zijn en grotendeels via Marktplaats te zijn verzameld. Er zijn tafeltjes om samen te lunchen, hoekjes om lekker te chillen en fijne plekken om je laptop open te klappen. Wij worden vooral erg blij van de pastelroze muur, de vrolijk gele tegelwand bij de open keuken en prachtige wandschildering van een vrouw waarvan het haar bestaat uit muurplanten. Tel daar de lichte ruimte en de fijne kussens en kleedjes bij op en de sfeer is compleet. En zeer instragrammable!

Hello new week! 🌞💕 #justanothermagicmonday

A post shared by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

En het eten dan? Dat is dus verantwoord en gezond! Healthy, vega, vegan of andere dieetwensen? This is your spot! Ook wie niet buiten de deur gaat eten voor gezonde gerechten, komt hier niet tekort. De verantwoorde keuzes voeren weliswaar de boventoon, maar er worden echt niet alleen soepjes en salades geserveerd.

Voor healthy food zijn wij natuurlijk wel te porren en de keuze is bij Lot & Daan ook nog eens reuze. Banaan-kokospannenkoekjes, een quinoabowl of toch een salade met gegrilde groente? Gelukkig hoefden we niet te kiezen en stelde Lot voor om een kleine proeverij te doen. Dat kleine schoot er in de keuken wat bij in, want de borden en kommen met lekkers bleven maar doorkomen!

Healthy, vega, vegan of andere dieetwensen? This is your spot!

De keuken voorzag ons van quinoabowl met spinazie en een geponcheerd ei, een halloumi burger, shaksuka én overnight oats ‘the carrot cake’ edition. Daarbij dronken we een rood bietensapje en een oranje wortel-gemberjuice, dus onze tafel puilde uit. En lekker dat het was! Nasstassia was groot fan van de burger met gegrilde groenten en halloumi (een soort gegrilde kaas) en ik was helemaal in de ban van de quinoabowl. De quinoa wordt gekookt in bouillon in plaats van water en dat maakt de bowl heerlijk smaakvol! Hoe vol we ook al zaten, de carrot cake oats gingen er ook vol enthousiasme in. Met heerlijk veel kaneel, amandelmelk en noten en zaden was dit echt een ideaal ontbijtje! En dan nog de shaksuka, iets wat nog op mijn wish list stond om thuis een keer uit te proberen. Dit tomatengerecht met ei zit boordevol groente en is zo lekker!

En die banaan-kokospannenkoeken en de salade met de gegrilde groente dan? En de taartjes zonder geraffineerde suiker? Daarvoor gaan we zeker nog een (paar!) keer terug. Wij zijn fan!

Wie? Lot & Daan
Wat? Ontbijt, lunch, borrelen & early dinner
Waar? Oost-wijnstraat 21 (Gelderseplein), Rotterdam
Social? Site, instagram & facebook

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

Foodies in Rotterdam | Lot & Daan

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *