Foodies in Rotterdam: foodspots aan de Meent

De IJssalon aan de Meent, Rotterdam

“Rotterdam is geen Manhattan, en de Meent is geen Fifth Avenue, maar het is volgens mij de enige straat van de stad waar nog geflaneerd wordt,” aldus schrijver Ernest van der Kwast over de Meent in Rotterdam. Waar de Meent ooit een uitzend- en reisbureaustraat was, wordt het nu gezien als een van de meest hippe en sfeervolle straten van Rotterdam. Je vindt er de leukste en nieuwste kroegen, wijnbarren en restaurants van de stad.

Ik heb het geluk in hartje Rotterdam aan deze prachtige straat te werken, dus ik kan volop genieten van alle hotspots die zich rondom de Meent hebben verzameld. Hierbij een selectie van mijn favorieten op en rond de Meent!

Sinds 2 jaar kan je – vooral in de zomer op het terras erg leuk – een drankje drinken bij Bokaal (Nieuwemarkt 11, website). Bij Thoms (Meent 129, website) worden vooral Rotterdamse producten gereserveerd, waaronder ook biertjes van Rotterdamse brouwerijen en het eigen Thoms-bier van Brouwerij Noordt. De Huismeester (Meent 115, website) mag als een van de nieuwste aanwinsten op de Meent in dit rijtje natuurlijk ontbreken. Er is een fijn terras en hier krijg je standaard een schaaltje truffelpopcorn bij je wijntje of bier.

Hoeveel burgerrestaurants kan een stad tellen? Als je alleen al naar Rotterdam kijkt… veel! Ook rondom deze straat zijn er drie restaurants te vinden waar uitsluitend burgers op het menu staan. Zo vindt je de Burgertrut (Hang 5, website) met zijn hipsterburgers naast de Markthal en het wat meer mainstream Burgerij (Botersloot 24B, website) zit in een zijstraat van de Meent. En de beste burgers rond de Meent? Die eet je bij de keten Pickles (Grotemarkt 186, website) in de Markthal, waar je wat je ook bestelt – altijd de lekkerste krokante patatjes én natuurlijk een augurk bij je burger krijgt.

De echte zoetekauw zit goed in deze straat. Je vindt er de beste (appel)taart bij Dudok (website) – zowel bij de hoofdlocatie (Meent 88) als de patisserie (Westewagenstraat 52) – en de lekkerst chocola bij de Bonte Koe (Delftsevaart 26, website). Voor het ijs van De IJssalon kan je inmiddels bij meerdere vestigingen in Rotterdam terecht, maar het eerste filiaal stond natuurlijk gewoon aan de Meent (Meent 69A, website). De originele smaken als cookie dough, oreo, passievrucht, etc. zijn allemaal het proberen waard!

Bij Napoli (Meent 81A, website) schuiven wij graag aan voor de lekkerste pizza’s op en rond de Meent. Deze zijn overigens ook af te halen! Andere bekende adressen voor een Italiaanse avond zijn natuurlijk Jamie’s Italian in de Markthal (Grotemarkt 90-92, website) en Mangiare (Pannekoekstraat 93A, website). Deze Mangiare is het jongere zusje van het bekendere Mangiare in de Van Oldenbarneveltstraat en serveert de lekkerste antipasti.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *